Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Sinsinatiju u četvrtfinalu nakon što je od njega bolji bio Amerikanac Endi Rodik sa 2:0 po setovima (6:4, 7:5) za sat i 23 minuta igre. Statistički gledano, treći igrač sveta sam je kriv što neće nastaviti učešće na turniru iz ATP 1000 serije, pre svega zbog velikog broja neiznuđenih grešaka.

Endi Rodik osvojio je prvi set rutinskom igrom i samo šest neiznuđenih grešaka, dok ih je naš teniser napravio čak 17. Na taj način Đoković je i omogućio Amerikancu da dođe do brejk lopte koju je iskoristio u petom gemu, a potom set rutinski priveo kraju za nešto više od pola sata igre. Drugi, a ispostavilo se i odlučujući, set Đoković je takođe počeo graškama pa je u oba njegova servis gema Rodik imao prilike za brejk. To je i iskoristio u trećem gemu, a potom kada je servirao za meč Đoković mu je oduzeo gem i produžio neizvesnost. Nažalost, svoj sledeći servis gem izgubio je sa „nulom“ što je Rodiku otvorilo vrata polufinala.

Rodikov protivnik na putu do finala biće njegov sunarodnik Mardi Fiš koji je neočekivano eliminisao još jednog nosioca i četvrtog igrača ATP liste Britanca Endija Mareja sa 2:1 u setovima. Meč dva tenisera trajao je skoro tri sata u koja su u dva seta viđeni izuzetno neizvesni tajbrejkovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari