Roditelji šokirani cenama udžbenika: Ni Šapićevih 20.000 dinara ne može da „zakrpi“ komplet za više razrede

Ostavite komentar


  1. U ograničenoj srbiji niko da se zapita čemu sve to,zašto je gradivo za manju decu tako obimno,zašto im se oduzima detinjstvo i vreme za igru bespotrebnim gradivom.

    Zašto se roditelji primoravaju da po ceo dan i noć rade s decom?

    ZAŠTO SE DECA NE UČE VREDNOSTIMA,DRUGARASTVU,POŠTENJU I KREATIVNOSTI UMESTO NEPOTREBNIM BROJEVIMA?

    Reći ću vam zašto.

    Stara boljševička škola kontrole mase.

    Manje slobodnog vremena na kreativnost i razmišljanje o domaćim lopovima,a više koncetracije na brojeve i slova iz udžbenika.

  2. Sramota za državu da dozvoli ovako nešto. Zašto da roditelji plaćaju punu, pritom naduvanu, cenu udžbenika? Da može Gangula da izigrava dobrotvora?
    I šta je sa decom iz dugih mesta u Srbiji? I njihovi roditelji plaćaju porez, ali možda nemaju tako brižnog gradonačelnika.

    Za poređenje, komplet školskih knjiga u Nemačkoj košta 50-80e, a neke škole imaju sistem iznajmljivanja knjiga pa dete praktično dobije 2 kompleta (jedan za kuću, drugi za školu) za iste pare.

  3. Radimo za najmanje plate, a kupujemo najskuplju nekvalitetni robu i usluge

  4. Postoji li za bilo koga ovde u Srbiji neko osim Beograda, ili je Srbija beogradski pašaluk.

  5. To su naši veliki srboljubi koji su tržište udžbenika prepustili stranim izdavačima da pune njima džepove. Samo budala pravi decu u Srbiji.

  6. A kako li su tek šokirani roditelji van Beograda, u opštinama koje ne dotiraju ni dinara za udžbenike? Da li se neko pita zašto je gradivo obimno a udžbenici preskupi? Ministarska sigurno ne, ona redovno prima penziju i ministarsku platu!

  7. Kupite polovne knjige. U višim razredima se,uglavnom, ne piše u knjige.

  8. Pa ako dobijate 20000,doplatićete iz svog budzeta još 3500 i u čemu je problem?? I 3500 vam je puno za udzbenike??? Narodu nikad udovoljiti!!

  9. Nije poenta doplatiti 3500 nego je problem u tome koliko je cena ponizavajuca.Skolstvo nikad gore ali vazni da se cena ne spusta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.