Radio Kragujevac, jedan od najstarijih, najvećih i najuticajnijih elektronskih medija u centralnoj Srbiji, obeležio je juče 38 godina postojanja i rada. Osnovan 18. januara 1970, Radio Kragujevac je godinama prepoznatlji po objektivnom informativnom programu, ali i po odličnoj muzičkoj matrici, te po dokumentarnim i emisijama zabavnog sadržaja.

Radio Kragujevac, jedan od najstarijih, najvećih i najuticajnijih elektronskih medija u centralnoj Srbiji, obeležio je juče 38 godina postojanja i rada. Osnovan 18. januara 1970, Radio Kragujevac je godinama prepoznatlji po objektivnom informativnom programu, ali i po odličnoj muzičkoj matrici, te po dokumentarnim i emisijama zabavnog sadržaja. U vreme vladavine Slobodana Miloševića, Radio Kragujevac je, uz ovdašnju Gradsku televiziju, sa kojom čini zajedničku medijsku kuću, RTV Kragujevac (RTK), bio jedan od retkih svetionika na medijskom nebu Srbije.
Branko Vučković, glavni i odgovorni urednik Radio Kragujevca kaže da proslava rođendana protiče i u znaku predstojeće aukcijske prodaje RTK, zakazane za 25. januar.
-Zaposleni s neizvesnošću očekuju naredne godine, pošto će i ova 2008, po svemu sudeći, biti još jedna u nizu „presudnih“ godina kad su opstanak i dalja sudbina naše medijske kuće u pitanju, rekao je Vučković za Danas.
RTK Kragujevac će potencijalnim kupcima na aukciji biti ponuđena po početnoj ceni od oko dva miliona dinara. Aukcijsku dokumentaciju RTK, prema doskorašnjim informacijama, otkupila su tri potencijalna kupca , što nagoveštava da bi najveća i najznačajnija šumadijska medijska kuća već krajem naredne sedmice mogla da bude privatizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari