Letnji program Centra za kulturu koji je počeo sredinom juna, nastavlja se do kraja avgusta uz ponudu filmskih, muzičkih i pozorišnih događaja.


U utorak ljubitelji gitare imali su priliku da čuju Zlatka Manojlovića, nekadašnjeg predvodnika grupe „Dah“ i kreatora jednog od najvećih hitova jugoslovenske rok scene, „Šošane“, kao i legendarnog instrumentala „Jednoj ženi“ koji je i dan danas špica noćnog programa radija Beograda. Koncert se održao na gradskom trgu, a Zlatko Manojlović je sa svojim bendom i svojom virtuoznošću na gitari oduševio sve prisutne.

U sredu od 21 čas emitovao se meksički film „Prestupna godina“, koji obiluje scenama eksplicitnog seksa i nasilja. U osnovi radnje je pokušaj glavne junakinje Laure da prevaziđe duboku traumu iz prošlosti. Za najmlađe je u četvrtak beogradska producentska i umetnička kuća ARS LONG izvela predstavu „Zec i kornjača“ koja se bavi filozofskim problemom iz doba stare Grčke – ko je brži, zec ili kornjača.

Ova sedmica biće završena u subotu kada će u Ljubičevu nastupiti „Stupovi“ , jedno od najcenjenijih društva kod nas koje neguje etnos i duhovnu muziku. Za ovu priliku pored izvrsne duhovne muzike prisutni će moći da se besplatno počaste specijalitetom sa ražnja-pečenim bikom

– Ova nedelja, kao i čitav avgust bice obeležena brojnim dešavanjima, gde će svako od građana moći da pronađe nešto što mu odgovara, rekao je jedan od urednika programa Centra za kulturu – Dragi Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari