Spomenik filmskom liku Rokiju Balboi, bokseru koga u istoimenom serijalu tumači Silvester Stalone, završen je i biće svečano postavljen u Žitištu narednog vikenda. Prema najavi organizatora ovih dana vlada veliko interesovanje domaćih i stranih medija za ovaj događaj. Inicijativa za podizanje spomenika svima je delovala nadrealno, ističe potpredsednik opštine Žitište Zoran Babić.

Spomenik filmskom liku Rokiju Balboi, bokseru koga u istoimenom serijalu tumači Silvester Stalone, završen je i biće svečano postavljen u Žitištu narednog vikenda. Prema najavi organizatora ovih dana vlada veliko interesovanje domaćih i stranih medija za ovaj događaj. Inicijativa za podizanje spomenika svima je delovala nadrealno, ističe potpredsednik opštine Žitište Zoran Babić. Da su namere ozbiljne pokazali su proteklih meseci svi ljudi okupljeni oko Udruženja za podizanje spomenika Rokiju i veliki broj entuzijasta.
– Najpre smo mi mladi iz Žitišta sve pokrenuli, a posle su nas građani podržali. Kao nerazvijena opština trudimo se da privučemo investicije, a da smo u namerama ozbiljni potvrđuje i ovaj projekat sa spomenikom. Od ideje do realizacije prošlo je samo nekoliko meseci – naglašava Babić.
Svečano otkrivanje spomenika Rokiju održaće se u subotu, 18. avgusta u centru Žitišta. Spomenik, koji je izradio vajar Boris Staparac iz Dalja, biće postavljen u parku Zabranjene umetnosti. Ceo događaj pratiće izložbe slikara, nastupi muzičara i izlaganje književnika.
Sem ovoga, nesumnjivo centralnog događaja, u Žitištu se od 16. do 20. avgusta održava „Čiken fest“, zamišljen kao turističko-privredna manifestacija. Promoter festivala posvećenog njegovom veličanstvu Piletu, je estradna zvezda Rambo Amadeus, alijas Antonije Pušić. Čiken fest zamišljen je kao zabavna i turistička manifestacija, a privredne sadržaje podržaće njen pokretač, industrija mesa Agroživ. Posetioce očekuju dve bine u Žitištu sa raznovrsnim muzičkim programom. Nastupaju Antonije Pušić, Nikola Đuričko, Zvonko Bogdan, Luis, Tifa i grupe Smak i Kerber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari