Rokonačelnik 57. Gitarijade Roni Romero iz Čilea, za učenike zaječarskih osnovnih i srednjih škola karte su besplatne 1Foto: Glas Zaječara

Povodom predstojeće 57. „Gitarijade“ u Gradskoj upravi u Zaječaru održana je konferencija za novinare, na kojoj je gradonačelnik Zaječara i predsednik Organizacionog odbora Gitarijade Boško Ničić istakao da su odluke usvojene na sednici odbora konačne i da će rok-manifestacija biti održana od 29. do 31. avgusta na Kraljevici, na prostoru koji je za nju namenski napravljen i gde se održava poslednjih godina.

Prema njegovim rečima, rok za prijavu demo bendova za 57. Gitarijadu, koji je prvobitno bio predviđen do 16. jula, produžen je do 5 avgusta.

“Stručni žiri izabraće 10  bendova koji će se takmičiti tokom dve polufinalne večeri. Između njih  biće  izabrano pet najboljih  rok grupa koje će nastupiti tokom finalne večeri, 31. Avgusta”, istakao je Ničić.

Kako je naglasio Ničić, zbog učesnika ovogodišnje „Gitarijade“, ove godine je najavljen veliki broj posetilaca iz inostranstva, iz Grčke, Hrvatske, Bugarske I drugih zemalja.

“U pitanju su fanovi bendova koji će svirati. Zbog toga će  rok kamp 57. „Gitarijade“ biti spreman da primi između 2 i 3 hiljade učesnika. Već po tradiciji, smeštaj u rok kampu kao i jedan obrok dnevno biće besplatni. Svečano otvaranje zaječarske rok-мanifestacije i ove godine predviđeno je na Feliks Romulijani, kada će gradonačelnik Zaječara simbolično uručiti ključeve grada ovogodišnjem rokonačelniku „Gitarijade“, Roniju Romeru iz Čilea”, kazao je.

Portparol Gitarijade Jadranka Nešić istakla je da je  Roni Romero jedan od najboljih rokenrol pevača, poznat po saradnji sa bendovima ,,Rainbow”, ,,MSG”I drugima. Zahvalila je Bošku Ničiću i gradu Zaječaru što su ispunili želje fanova koje su slali na sajt Gitarijade, uz molbu da se pozovu određeni učesnici  i izrazila zadovoljstvo što će ovogodišnja Gitarijada ima veliki broj stranih učesnika.

U četvrtak, 29. avgusta nakon prvog polufinala nastupaju bend ,,Keops”, koji je dosta poznat, potom bend ,,Jelusick” koji prvi put nastupa u Srbiji, miljenici publike ,,Divlje jagode”, kao i pobednici prošlogodišnje Gotarijade, bend “Čarna” iz Banja Luke.

U petak, 30. avgusta sledi drugo polufinale, potom nastupi grupa ,,Queen sensation”, ,,Van Gog” i benda ,,Firewind” koga predvodi čuveni gitarista Gaz Dži, poznat po radu sa Ozijem Ozbornom.

Treće festivalsko veče počinje grupom ,,Ritam nereda”, potom sledi nastup grupe ,,Onslaught” a na samom kraju nastupa rokonačelnik Roni Romero, sa svojim pratećim bendom.

Cena karata za sve tri večeri je 2.000 dinara, a cena pojedinačne karte 1.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online.

Za učenike zaječarskih osnovnih i srednjih škola karte će biti besplatne. Uz đačku knjižicu moći će da se preuzmu u zaječarskom pozorištu ili u Centru za kulturu u Kotlujevcu, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari