Romi u predizbornim kampanjama dobri za slikanje, a u postizbornom dobu za racije i uvrede

Ostavite komentar


  1. Dobro bi bilo da neko istrazi ulogu Roma na Kosovu za vreme vladavine Slobodana Milosevica, njihovu kolaboraciju sa Srpskim vlastima i ulogu koju su imali u teroru tadasnjih vlasti nad Albanskim stanovnistvom prije vazdusne intervecije NATO saveznika. Osim toga bilo bi veoma zanimljivo i saznanje o okolnostima masovnog odlaska Kosovskih Roma (broj Kosovski Srba je bio zanemarljiv) u azil u Nemacku sa sveze odstampenim pasosima i savetom da cim predju tamosnju granicu obavezno uniste putne isprave, ali u svakom slucaju da izjave da traze azil zbog terora Albanaca kojem su stalno izlozeni. Na tzaj nacin su se vlasti uSrbiji oslobodile ne samo desetina hiljada Roma, nego i sprecile njihov povratak. Izjavivsi jednostavno – bez dokumenata i drugih dokaza ne primamo nikoga nazad. To je potrajalo sve do 2012 godine aplikacijom za clanstvo u EU Kada su Nemci bez mnogo uvijanja tadasnjem Predsedniku Srbije obznanili da bez povratka njegovih gradjana – ne moze biti ni govora o EU clanstvu.

  2. Odgovor dušebrižnicima:za to što su uradili u SAD bi ih optužili za pokušaj ubistva policajca(kad nekog opališ pesnicom pa ciglom),višegodišnja robija ko dobar dan!!A najverovatnije bi američki pandur potegao utoku !!

  3. Poslaće ti Neđa sutra 2.000 evra, naći ćemo nekog da pomogne, naći ću ja nekoga da pomogne”, čuje se na snimku zbog kog su mnogi posumnjali da se radi o gotovo direktnom uticanju na volju građana na tada predstojećim izborima.

    Kako je pokušao da objasni, pomenuti Neđa je drug porodice Beriša, koji je sa njima odrastao, ujedno i njegov prijatelj i zato je trebalo po njemu da pošalje novac.

    „Novac sam prikupio od mojih prijatelja, svako je dao između 15 i 20 hiljada dinara i ja se tako trudim da pomognem ljudima“, objašnjavao je Vesić. Moguce da zele i pomoci narodu pomoci narodu voljom je sasvim nesto drugo nego za 2 000 evra ne da se adaptira kuca vidise da tu neko namerno provociraju da izazivaju probleme zbog izbora !!!

  4. Kako su tada pisali mediji, za SVM je glasalo čitavo selo Neradovac i deo glasača koji su glasali u OŠ „Dositej Obradović“, mahom romske nacionalnosti.

    Objašnjenje za ovakvu apsurdnu situaciju pojavilo se vrlo brzo – organizovana kupovina glasova koja je teško dokaziva.

    SVM je, ni kriv ni dužan, dobio ovoliko glasova na parlamentarnim izborima u Vranju, jer su imali isti redni broj na parlamentarnim izborima kao i Srpska desnica, koja je i organizovala glasanje, na lokalnim izborima u Vranju.
    I tu se mesalo zbog istog rednog broja i to je moze biti moguce !
    Birači su, za svaki slučaj, pored četvorke na lokalnim izborima, zaokružili isti broj i na parlamentarnim izborima. Vranje je tako postalo predmet šale na internetu, a Bora Stanković zamalo Mađar. !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.