Romi ne upisuju fakultete zbog siromaštva: Nenad Vladisavljev, predsednik alumni kluba Udruženja romskih studenata

Ostavite komentar


  1. obrazovani romi će najefikasnije uticati na svoje sunarodnike.
    Treba pomoći u medijima i primerom sve one rome koji su sada nešto postigli.
    Obrazovanjem treba pokazati da vredi ići u školu, da treba učiti,
    Učiti je jako teško , treba koncentracija, motivacija , strpljenje
    Ženski svet treba posebno podržati , majke imaju uvek pozitivan juticaj na decu i supruga

  2. Mora se prvo zavrsiti osnovna da bi upisao srednju, a onda srednja da bi zavrsio faks. Romi ne zele ni osnovnu

  3. Radiš i studiraš, ne čekaš da ti padne sa neba. Tu je problem, država i NVO sipaju desetine miliona pomoći, i onda ne rade ništa, jer ako poprave svoj status – nema više pomoći… Našli su foru i tu napretka nema.

  4. Ordinarna laž, gomila tzv. Roma (ne znam kako može narod da sebe zove čovekom?), je mnogo bogatija od proseka, a ne upisuju fakultete jer im se ne isplati.

  5. Pa evo njihovi sunarodnici što plaćaju „svadbe za milion evra“ koje (za lovu)prenose pink i hepi mogli bi da istapiraju love!!Ja sam iz radničke porodice(samo otac radio),tokom studija sam istovario kamiona koliko nemam kose na glavi i završio!!Najbolje da svakom rumu koji hoće da nam učini čast tako što će studirati država plati hotel sa 5 zvezdica!!

  6. Ustav kaze da smo svi ravnopravni i jednaki,a Orvel da su neki „ravnopravniji“, pa i druge nacionalnosti nisu u boljem polozaju sto se finansija tice ali svojim radom trpljenjempokusavaju da izskoluju svoju decu. Romima niko ne zabranjuje ni skolovanje ni rad cak su i privilegovani ali oni ne zele da koriste to sto im se pruza ili kako i sami kazete romske organizacije zloupotrebljavaju svoja ovlascenja. Inkluzivnim obrazovanjem samo je upropasceno skolstvo a nista dobro nije donelo,ko hoce i zeli moze uspeti u zivotu pa i skolovanju. Slom babu na konja nemozes.

  7. Gledam na jednoj drzavnoj televiziji redovno romska slavlja od milion eura, vile sa 20-ak i vise luksuznih soba, bahanalisanja ,besne limuzine i sportske modele, sto kazu za „sve pare“ i onda nam kukaju kako nemaju para kako su bedni i jadni. Pa neka bogati Romi pomognu svoje sunarodnike, zasto da to cinimo svi? Neka sazidaju kucu sa 3 sobe, kupe neko normalno vozilo a ne Mecku i ostatak daju u fond za skolovanje sunarodnika. Gde su da plate porez kad treba, a samo grabe li grabe iz drzavne kase u koju drugi sipaju.

Ostavite komentar


Društvo

Pokušao da pobegne od otmičara, pao sa terase i poginuo 8

Pokušao da pobegne od otmičara, pao sa terase i poginuo

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje su izvršili na svirep način usled čega je B.B. istog dana preminuo, saopštilo je tužilaštvo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.