Trenutak koji se čeka još od žreba osmine finala Lige šampiona desiće se večeras na Old Trafordu. Kristijano Ronaldo se vraća na stadion na kojem je stekao fudbalsku afirmaciju. Ovaj put u dresu Real Madrida Portugalac će pokušati da svom klubu omogući prolaz u četvrtfinale, ali daleko od toga da na terenu i tribinama neće biti jakih emocija kada istrči na travnati tepih.

Ronaldo je verovatno zatresao mrežu svih klubova koji su gostovali u Mančesteru, postigao je do sada sedam golova na Old Trafordu u Ligi šampiona, a ako večeras savlada i De Heu, sigurno neće proslaviti kao što to nije uradio ni u Madridu. Ako je suditi na osnovu tradicije, publika će videti puno golova jer ih je u prethodna dva meča večerašnjih rivala u Mančesteru bilo čak 12.

Gledano prvi meč, Junajted ima blagu prednost zbog postignutog gola u gostima, ali se „crveni đavoli“ sigurno neće braniti protiv tako jakog rivala kojem su ključni igrači odmarali za vikend i to protiv Barselone. Aleks Ferguson verovatno ima na umu da je Real, uz Deportivo, jedan od dva kluba koji je slavio na njihovom terenu. S druge strane, Žoze Murinjo nikada nije bio uspešan na gostovanju Junajtedu u Ligi šampiona, a igrao je sa Portom i Interom. Međutim, Portugalac ima pozitivan skor protiv Aleksa Fergusona, koji ga je pobedio u samo dva od 15 međusobnih duela.

U drugom meču večeri koji se igra u senci snage će odmeriti šampioni Nemačke i Ukrajine Borusija Dortmund i Šahtjor. U prvom meču viđena je goleada koja je „milionerima“ dala prednost gola u gostima (2:2), odnosno „rudarima“ ostavila verovatno samo jednu mogućnost, da pobede ukoliko žele među osam najboljih. Međutim, to neće biti nimalo lako s obzirom da su u Dortmundu ove sezone savladani Real, Mančester siti i Ajaks.

Mažić sudi meč PSŽ – Valensija

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić biće glavni arbitar revanš meča osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Valensije, koji se igra sutra na „Parku prinčeva“, odredila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Mažić je ove sezone sudio četiri meča Lige šampiona i nalazi se u grupi elitnih arbitara UEFA. Sudija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) je od 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari