Pobeda Reala od 3:1 u sred Barselone bila je više nego dovoljna izabranicima Žozea Murinja da se plasiraju u finale španskog Kupa kralja. Nakon 1:1 na svom stadionu u prvom meču, Real je stigao na Nou Kamp sa željom da presingom po čitavom terenu zaustavi svaki pokušaj „tika-taka“ igre domaćina. I u tome je uspeo.

Neko će reći uz pomoć glavnog arbitra Alberta Undijana Maljenka, ali se mora priznati da je ovaj poraz Barselone potvrdio da su još neki timovi već našli rešenje za držanje lopte u nedogled, poput Milana pre nedelju dana u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Barselona je sinoć pokušala da uspostavi svoj ritam od starta i možda bi u tome uspela da je već u drugom minutu Mesi jednu dobru akciju Pedra pretvorio u svoj 18. pogodak protiv „kraljevskog kluba“, ali i prvi u nacionalnom kupu. Gosti se nisu previše uzrujali već su strpljivo čekali šansu i dočekali je u 13. minutu. Pike je srušio Ronalda u kaznenom prostoru, Maljenko pokazao na belu tačku, a Portugalac pogodio za muk u celoj Kataloniji. Ubrzo je na suprotnoj strani pao Fabregas u kaznenom prostoru rivala, ali nije bilo ni govora o penal. Inijesta je pripretio u 27. minutu, a šest minuta kasnije je ponovo na meti bio sudija Maljenko pošto je ostao nem na kontakt Ćabija Alonsa i Pedra u šesnaestercu gostiju.

U nastavku je prvi probao Koentrao, ali je portugalski bek loše šutirao, pravo u Pinta iz dobre prilike. Trgli su se i domaći igrači, krenuli u napade, a najopasnije je bilo posle udarca Busketsa koji je Lopez kratko odbio, a Arbeloa sprečio Fabregasa da zatrese mrežu. U 57. minutu duplirana je prednost Reala. Kedira je dugom loptom pronašao Di Mariju koji se na levoj strani oslobodio Pujola, Pinto je uspeo da mu nogom ukroti udarac, ali je lopta došla do Ronalda koji je imao vreme da se namesti i neumoljivo pogodi mrežu. Barsa je tražila svoju igru po svaku cenu, ali je Varan dobro skočio posle kornera i poslao loptu za gotovo nestvarnih 3:0. Poraz je ublažio Đordi Alba u finišu, ali još dugo će brideti lica fudbalera Barselone od ovog „šamara“ najvećeg protivnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari