Treće kolo Lige šampiona obeležio je sjajan preokret Milana protiv Reala, kao i ubedljiva pobeda Čelsija protiv Atletika 4:0.

Na krilima odlične igre Aleksandra Pata, kao feniks iz pepela digao se velikan iz Milana posle 0:1 u prvom poluvremenu, i u drugom delu pokazao nešto što skoro cele sezone nije – srce i volju za pobedom. Dugo osporavani strateg „rosonera“ Leonardo, blistao je od zadovoljstva na konferenciji za medije.

– Dokazali smo u meču sa Realom ono što sam od početka govorio. Ova ekipa zna da igra fudbal i kada se na to doda želja, koja je priznajem ranije nedostajala, onda smo nezaustavljivi. Drago mi je što nismo pali posle vodećeg gola „kraljevića“ i što su pojedinci konačno dokazali kvalitet. Ne mogu da ne pomenem Ronaldinja. Trčao je i „grizao“ najbolje do sada – istakao je Brazilac na klupi „milaneza“.

Ponosu Iberije nije pomogla ni nekadašnja prva zvezda gostiju Kaka. Brazilac je bio jedan od lošijih u timu i samim tim Madriđani su bili oslabljeni na sredini terena. Španska štampa dan posle utakmice uglavnom se bavi velikim padom u igri Real Madrida, a kao glavnog krivca za poraz vide u treneru „kraljevskog kluba“ Maurisiju Pelegriniju, koji je po njima igrao previše kukavički u drugom delu igre.

I bivši trener Milana Karlo Anćeloti je zabeležio trijumf. Pobedom od četiri gola razlike nad Atletikom, Čelsi je potvrdio predviđanja da će ove sezone biti jedan od glavnih favorita za titulu.

– Rezultat je stanje realnosti prikazane igre na terenu. Ne mogu da kažem da sam očekivao ovako ubedljivu pobedu. Igrači su izgleda dobro prihvatili moje kritike posle poraza od Aston Vile i usvojili ono što smo se dogovorili. Primetno je da kada se brže oslobađamo lopte protivnik ne može da nam parira. Ipak već se okrećemo utakmici sa Blekburnom, koja je za nas sada najbitnija.

Dok se u Londonu slavi, u Madridu je poraz Atletika upotpunio loše izdanje klubova iz prestonice Španije. Ipak za razliku od Reala, „jorgandžije“ su nažalost u krizi iz koje se ne vidi izlaz. Pozicija broj 15. na tabeli španske Primere i loš start u Ligi šampiona ne garantuju treneru i bivšoj legendi kluba Abelu Resinu duži ostanak na klupi. Ipak, po Resinu nema osnova za tako nešto.

– Ne vidim zašto bih podneo ostavku. Ne mogu ja umesto mojih igrača da trčim i da im usadim srce koje nekima očigledno fali. Ukoliko se osveste iz kome u kojoj se nalaze, još uvek mogu da poprave rezultate – rekao je prilično iznervirani strateg „los kolčonerosa“.

Raul izjednačio rekord

Gol koji je napadač madridskog Reala Raul Gonzales postigao na utakmici Lige šampiona sa Milanom doveo je kapitena „kraljevskog kluba“ na deobu prvog mesta liste strelaca u evropskim kupovima. Raul je došao do brojke od 66 postignutih golova i na taj način se izjednačio sa legendarnim Nemcem Gerdom Milerom. Ono što je zanimljivo je da je 32-godišnji Raul sve golove postigao na mečevima Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari