Rovčanin traži da prisustvuje saslušanjima 1Foto: V. Danilov

Istraga u slučaju prijave za seksualno uznemiravanje protiv Radojice Rovčanina, direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), nastaviće se tek početkom sledeće godine jer, u dogovoru sa Rovčaninom, nije bilo moguće naći raniji termin koji njemu odgovara.

Saslušanje Rovčanina održano je prošle nedelje u Prvom osnovnom tužilaštvu po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na osnovu krivične prijave za nedozvoljene polne radnje koju je protiv njega podnela Alisa Dogramdžieva Živanović, potvrdila je portparolka Prvog osnovnog tužilaštva Leposava Vujanović Porubović.

– Saslušanje optužene i svedoka će biti održano krajem januara ili u februaru sledeće godine zato što branilac, Rovčanin, zbog obaveza ne može ranije da se pojavi. On je insistirao da prisustvuje saslušanjima, na šta po zakonu ima pravo – navela je portparolka Tužilaštva.

Živanovićeva je prijavu podnela još prošle godine, ali je prvobitno odbijena, da bi, nakon uloženog prigovora, Više tužilaštvo utvrdilo da nisu sprovedene sve dokazne radnje i naložilo ponovnu istragu i saslušavanje svedoka. Jedan od svedoka u ovom procesu je bivši ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, donedavno zaposlen u SMATSA-i odakle je otpušten po nalogu Rovčanina.

– Od stava nadležnih organa u „slučaju Rovčanin“, zbog funkcije koju on obavlja, zavisi da li će bilo koja žena ubuduće smoći hrabrosti da prijavi seksualno napastvovanje i da li će bilo ko pristati da svedoči u tim postupcima – naglasio je Srećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari