RSE: Nijedna privatna laboratorija nije dobila odobrenje za PCR testiranje na KOVID-19

Ostavite komentar


  1. Ne daju privatnim laboratorijama da rade testove pošto bi se znalo koliko ima zaraženih. Ovako mogu da lažu koliko hoće. Jadan narod, lažu ga gde i kad stignu.

  2. Jedan od razloga je sigurno i to što se država, po meni opravdano, boji da bi naši poslovični privatnici ne samo testirali, već i „rezultirali“ po želji klijenta. Samo naša ogromna dijaspora koja želi da ode na rad u inostranstvo bi napravila dovoljan pritisak na te privatnike da malo „smekšaju“ kriterijume. Budimo realni, baš bi se tako i desilo da im se dozvoli izdavanje rezultata

    1. To što pišeš je pretumpcija nevinosti i uvreda za privatni sektor. Ono što ne pišeš je da PCR test u nabavci košta okvirno 7.5 do 9.5 EUR (Kineski/Turski) a da je RFZO platio 36 eur (bez PDV) firmici iz Beograda, vidi portal Javnih nabavki. Taj test građani plaćaju 6.000 din. Ko je tu nepošten ja znam, probaj i ti.

      1. Valjda je napad na prezumpciju nevinosti u pitanju… 😀
        Opa, gospodin zna i cene testova na međunarodnom tržištu. Da, svakako je cena 7,5 EUR po testu, zato i koštaju po zemljama EU oko 70-120 EUR ako želite da se testirate 😀 Pričajte šta hoćete, imate pravo na to, ali sam i ja ubeđen da je većina građana svesna da je tačno upravo to šta sam napisao gore u tekstu. Pa već su se pojavljivali i falsifikatori testova po pumpama pa ih je policija morala da hapsi. Već vidim naše privatnike kako odbijaju dve-tri „zelene“ za negativni rezultat.

  3. Nece ni dobiti dozvolu jer sve dok drzava radi testiranja ,manipulacije sa brojevima zarazenih su moguce a sto je i evidentno od februara 2020.
    NIko vise ne veruje ni u kakve brojke.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.