RTK2: Uhapšen bivši predsednik opštine Štrpce i još devet službenika 1Foto: RTK (arhiva)

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu saopštilo je danas da je uhapšen bivši predsednika opštine Štrpce i još devet službenika zbog, kako se navodi, bespravne gradnje, preneo je RTK2.

U saopštenju se navodi da Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji sa Kosovskom policijom, odnosno Upravom za teške zločine u Prištini sprovodi akciju u opštini Štrpce.

Do sada je po nalogu državnog tužioca uhapšeno 10 osumnjičenih, među kojima su bivši predsednik opštine Štrpce, direktor urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju.

Kako je javio dopisnik RTS, akcija policije u Štrpcu počela je jutros pre šest časova, a prema nezvaničnim izvorima akcije je izvedena zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita u vezi sa građevinskim dozvolama i radovima na Brezovici.

Prema pisanju pojedinih medija na albanskom jeziku, policija je pretresla više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsednika opštine Štrpce i drugih visokih opštinskih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari