rtsFoto: Shutterstock/BalkansCat

Narodni pokret Srbije (NPS) najavio je da će se oštro suprostaviti predlogu zakona o povećanju RTS pretplate sa 299 na 349 dinara, a koji će se naći na dnevnom redu sledećeg zasedanja Skupštine Srbije.

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Ivana Rokvić ukazala je danas da se ne zna gde ide novac od pretplate i da je portal Pištaljka objavio kako je rukovodstvo RTS potrošilo prošle godine milione evra na projekte koji nisu bili planirani niti ih je odobrio Upravni odbor, što pokazuje izveštaj o godišnjem poslovanju javnog servisa.

„RTS ne obezbeđuje ni onaj minimum koji bi trebalo kao javni servis, a to je naše pravo da znamo sve. Gde idu milioni evra od pretplate za RTS, pitanje je na koje građani Srbije nemaju odgovor. Finansijski izveštaji se nameštaju, prikrivaju se kanali kojima odlazi novac od pretplate i krši se Pravilnik o finansijskom poslovanju“, kazala je ona.

Rokvić je istakla da umesto da novac koji se uzima od građana odlazi na planiranje, odobrene i usvojene projekte oni se namenski ne realizuju, a umesto njih finansije se usmeravaju na projekte koji nisu usvojeni.

Ona je pitala i zašto stoji u mestu istraga tužilaštva godinu dana nakon što su otkrivene finansijske malverzacije rukovodstva RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari