Promene u RTS: Saša Barbulović direktor poslovne jedinice TV Program 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Odgovorni urednik Jutarnjeg i Beogradskog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Saša Barbulović krajem jula preuzeo je funkciju direktora poslovne jedinice TV Program, nakon što je dotadašnji direktor Vladan Čkrkić otišao u penziju, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Iz RTS je za UNS potvrđeno da će Barbulović do septembra biti i na čelu Jutarnjeg i Beogradskog programa, kao i dopisništva, kada će funkciju odgovornog urednika preuzeti Nenad Zorić.

Zorić je već bio u RTS, kao novinar i producent u redakciji „Oko“, koautor dokumentarnog filma „40 godina bodrenja u Srbiji – Dosije navijači“, rekla je za UNS portparol RTS Duška Vučinić.

Kako piše u njegovoj biografiji, Zorić je radio i za nedeljnik Vreme, časopise Ekonomist i Status, imao autorsku emisiju na TV Nova, bio komenatator Sputnika, zamenik glavnog urednika portala Kosovo onlajn, urednik Vesti i glavni urednik Jutra na TV Prva, te glavni urednik emisije „Euronews jutro“ i glavni planer i intervju buker na Euronews Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari