Španski mađioničar pokazao je čitavu paletu magičnih poteza u meču sa San Antonijom. Minesota je iznenadila lidera Zapada (107:83), a kako i ne bi kada ih je predvodio sjajni Riki Rubio. Plej Vulvsa upravo je u duelu sa Sparsima ostvario svoj prvi tripl-dabl u NBA karijeri.

Sa 21 poenom, uz 13 skokova i 12 asistencija, Rubio je potpuno razmontirao rivalsku odbranu, bez obzira na to što Greg Popović ponovo zbog povrede nije mogao da računa na Parkera, kao i na Dankana, odnosno Lenarda.

– Trudio sam se da budem agresivan tokom čitavog meča. Statistika je nešto što me poslednje zanima, a najvažnije je da smo ostvarili pobedu – skromno je konstatovao španski as, iako američki mediji poslovično navode njegova magična dodavanja, upečatljive finte u igri jedan na jedan, kojima je zadivio čitavu Ameriku.

Majami je protiv Atlante vezao 19. pobedu (98:81), potvrdivši da je i ove sezone vodeći kandidat za titulu. Ekipu je predvodio Vejd sa 23 poena, dok je meč obeležilo njegovo sjajno dodavanje prema Andersonu, koji je akciju ukrasio zakucavanjem iza leđa. Lejkersi su seriju na Istoku nastavili rutinskom pobedom nad Orlandom (106:97). Hauard se vratio u grad i tim u kojem je stasao u asa. On je sa linije slobodnih bacanja čak u 39 navrata okušao preciznost, ubacivši 25 poena. Meč je završio sa 39 poena i 16 skokova. „Jezeraši“ su tako stekli šanse da regularni deo završe za njih odličnom šestom mestu na Zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari