Svetosavski turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije, petu godinu zaredom od kada je ustanovljen, uspešno je organizovan u kostolačkoj Sportskoj hali. Ovogodišnji turnir, na kome je nastupilo 220 mladih fudbalera, počeo je 9. januara, završen je finalnim duelima u sve četiri kategorije 27. januara, a u tom periodu je odigrana 61 utakmica.

Prvo mesto u najmlađoj kategoriji predpetlića (99 – 2000. godište) osvojio je „Rudar I“ iz Kostolca, koji je bio bolji od „Pinkuma“ iz Velikog Gradišta (2:1). Treće mesto zauzela je druga ekipa „Rudara“, koja je posle boljeg izvođenja penala savladala kragujevački „Kraguj“ (4:3 – 1:1). Za najboljeg igrača je proglašen Petar Vefić („Rudar I“), najbolji strelac je Marko Timić („Pinkum“), dok je najbolji golman Filip Milosavljević („Rudar I“).

U kategoriji petlića (97 – 98.) turnir je na prvoj poziciji završio tim „Pinkum“ iz Velikog Gradišta savladavši u finalu požarevačke „Pantere 97“ (4:3 posle penala – 1:1), dok je na trećem mestu „Kraguj“, jer je bio uspešniji u duelu sa ekipom „Panteri 98“ (7:0). Stručni žiri je za najboljeg igrača proglasio Nemanju Perića („Pinkum“), najefikasniji je bio Dragan Trajković („Kraguj“), dok je gol najbolje branio Predrag Stanisavljević („Pinkum“).

Takmičenje u konkurenciji pionira (95 – 96.) kao prvoplasirani završio je „Dream team“ iz Požarevca pobedom nad timom iz Velikog Gradišta „Pinkum“ (1:0), a posle tijumfa nad ekipom „Nije važno“ (9:0) trećeplasiran je bio „Viminacijum prevoz“ iz Kostolca. Priznanje za najboljeg igrača pripalo je Nenadu Čuli („Dream team“), najviše golova postigao je Strahinja Pavlov („Viminacijum prevoz“), a za najboljeg golmana izabran je Marko Milojević („Dream team“).

U duelu za titulu pobednika kadetskog turnira (93 – 94.) ekipa „Seme promet“ iz Požarevca bila je uspešnija od kostolačkog sastava „Aleksandrija“ (3:2), dok su „Apsolventi“ iz Kostolca u utakmici za treće mesto bili bolji od „Gafi kompani“ (4:3 posle penala – 1:1). Najbolji igrač turnira kadeta je Miloš Nikolić („Seme promet“), najbolji strelac je Milan Nikolajević („Aleksandrija“), a najbolji golman Filip Mališ („Seme promet“).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari