„Proces dobijanja litijuma iz jadarita vrlo je agresivan“: Profesor Hemijskog fakulteta o mogućem rudarenju u dolini Jadra

Ostavite komentar


  1. Ako se moderne evropljanke slazu da ih ovako i ovakvi razbijaju, mislim da je posteno to im i omoguciti. I treba da vas mlate. Sta ocekujete, da vas branimo mi iz ISMSP (Medjunarodno udruzenje muskih sovinistickih svinja)? Ako je vama dobro onda je nama jos i bolje. Je li posteno, drage slikarice, filozofkinje, psiholoskinje, advokatice… majke? Logika, zdrav razum i licno dostojanstvo su vam na mestu?

  2. Najveci umovi Srbije- SANU su rekli u studiji pre 2 godine da je projekat stetan. Nema dalje nikakve price, nikakvih timova, nikakvih lazi vise. Rudnika nece biti. Ne’s kopati.

  3. Šta se desilo sa izvornim biodiverzitetom kada smo ovaj predeo Srbije pretvorili u „plodne oranice“? Bilo bi dobro da nam profesof hemije kaže kakva se sve hemijska sredstva koriste u savremenoj poljoprivredi, kao i kakav je njihov uticaj na zdravlje čoveka i dugotrajnu kontaminaciju zemljišta?

  4. @Nema kopanja
    Najveći umovi SANU su takodje pre 40 godina u svom Memorandumu rekli šta, i kako treba da radi Srbija pa smo posle toga dobili krvave ratove i stotine hiljada nevinih žrtava.

  5. Odustati od rudarenja,ako hocemo da imamo Srbiju..i odbranimo Kosovo…sta se ceka…Vucic ne reaguje…strasno

  6. Na stranu rudarstvo, ali zasto se onda Macva i dolina uz Jadar i ne obradjuju? Stalno se spominju te „najplodnije“ zemlje. Prijatelji cu mi iz tog kraja i kazu mi da se ljudi vec decenijama masovno iseljavaju u Italiju i Austriju. Nema od cega da se zivi. Osim sverca i onog ko se kako snadje. Pokusali su mnogi i poljoprivredu, vocarstvo i povrtarstvo, ali nista nije isplativo. Da nije doseljenika, pre svega iz BIH taj kraj bi vec bio poprilicno prazan.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.