Real Madrid je preživeo dvomeč sa Šalkeom i otišao u četvrtfinale Lige šampiona, ali ostali su problemi u svlačionici „Santjago Bernabeua“ i loša atmosfera oko poraženog „kraljevskog kluba“ (3:4). Umesto da mirno „nokautira“, pobedom u Gelzerkirhenu, načetog protivnika, tim Karla Ančelotija je jednom od najlošijih partija u eri italijanskog trenerskog maga na klupi najvećeg kluba na svetu u finišu revanša jedva spasio već kaparisano mesto u evropskih Top 8, navukavši gnev svojih, do razmaženosti, zahtevnih navijača.

– Reakcija navijača je logična. Zaslužili smo njihove zvižduke, jer smo igrali toliko loše da je to neobjašnjivo – bez zadrške je (samo)kritičan poslovično suzdržani i u branjenju ekipe principijelni Ančeloti, koji je prošle sezone Realu doneo toliko čekanu desetu, jubilarnu titulu kontinentalnog prvaka.

Svestan da uvreda sa tribina i razapinjanja po medijima verovatno ne bi bilo ili barem ne u ovoj meri da Iker Kasiljas i družina ne liče na sebe u 2015. godini. U 15 mečeva u svim takmičenjima Real je doživeo pet poraza i dva puta remizirao, ispao od velikog gradskog rivala Atletika u Kupu kralja i u prošlom kolu „pustio“ Barselonu na lidersku poziciju u Primeri, što je doskorašnje hvalospeve na račun „kraljevića“ zamenilo prozivkama i sumnjičenjima sa svih strana.

– Neshvatljivo je da smo do decembra igrali na jedan način, a sada na drugi. Moramo da promenimo sve. Ovakvi nećemo daleko stići – upozorava Karlito.

I kupuje vreme kod Realove publike, koja je belim maramicama mahala čak i Kristijanu Ronaldu, strelcu 30 prvenstvenih golova ove sezone, bez čija dva „hica u metu“ u revanšu sa „rudarima“ i jednog u gostima bi odbrana trofeja ostala san.

– Ne dajem izjave do kraja sezone – sve je što je trostruki osvajač Zlatne lopte imao da kaže novinarima posle poraza.

Barselona je izašla bolja iz iste jesenje agonije, na potezu su Madriđani.

Di Mateo brani Ronalda i Ančelotija

U trenucima slavlja velike, ali Pirove pobede i grandiozne madridske role svojih pulena Šalkeov trener Roberto di Mateo nije zaboravio da oda dužno poštovanje protivniku, naročito dvojici Realovih ljudi. – Ronaldo je pravio razliku u obe utakmice, a Ančeloti je i dalje trener svetske klase. Atmosfera u kojoj je igrano nije bila laka za Real, a mi smo mu dodatno otežali posao – podsetio je radosni i tužni italijanski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari