Ruke u obliku dvoglavog orla nisu simbol „velike Albanije“, niti provokacija

Povodom protesta ispred pekare u Borči, novinari sa Kosova objašnjavaju za Danas.rs šta znače ruke u obliku orla

Ostavite komentar


    1. Vi možda mislite da je „pristojna Srbija“ samo ona u kojoj jedan Srbin zbog izgovorenog „Dobar dan“ u Prištini izgubi glavu, posle čega se medju tom „pristojnom Srbijom“, a posebno medju „pristojnim Srbima“, pronadju intelektualci i moralne gromade, poput Vas, koji ustvrde da žrtva nije morala baš da u strogo albanskoj sredini provocira tim „ratnohuškačkim“ pozdravom?! Nisu ni tri prsta znak velike Srbije već Svetog Trojstva, a može se samo pretpostaviti šta bi se desilo tom Srbinu da tim znakom pozdravi nekoga u Peći ili Prizrenu?! Gospodine „Dragoljupče“, ili ste zlonamerni pa ovde samo prosipate svoju zlobu kalko biste sebi olakšali ili, nemate pojma sa stanjem ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

      1. I da, ko ti brani da kupiš stan u Prizrenu?Pa tako brani srpstvo, a ne iz svoje shtale. Klovn, spremaj se za rat-Vulin ti je GENERAL.

        1. Severnomakedonac mislim da imaš mnogo toga od Kneževića da naučiš.Trebaće ti sigurno.

      2. Ja bio u Prištini, poslom, sopstvenim kolima, i mene su Albanci pozdravljali sa dobar dan znajući da sam iz Beograda, ja otpozdravljao, usput upoznao nekolicinu Srba, Prištevaca…i evo me živog, pišem ovaj komentar. U kom svetu vi živite?

    2. Mozda to i nije simbol velike albanije ali ga albanci tako dozivljavaju i tako ga predstavljaju. Sve cesce koriste rec ETNICKA albanija umesto velike…a srbi i dalje glume demokratiju. Ja zivim u metohiji i kad bi istakao srpsku zastavu na fb bio bih lincovan. Albanci su to. Ko ne zivi sa njima ne zna ih.

      1. Da, Srbi zadnjih 30 godina glume demokratiju, dobro ste rekli. Kao drmokratska zemlja, a ovamo malo genocid, malo etnicko ciscenje, malo gazimo ljudska prava…

  1. Nije to samo u Srbiji shvaceno kao provokacija. Pre par godina su u Grckoj zbog iste stvari zavrsili u zatvoru neki grcki vojnici albanske nacionalnosti.

  2. Hvala im što pokazuju simbol dvoglavog orla, jer to je simbol sa naše, srpske zastave – dvoglavi beli orao!

    1. @Milamajka***Učemu je onda problem i razlog za blokadu pekare? Možda zbog boje ptice?! Ovi iz Borče,došljaci,jedva su čekali bilo kakav povod da naprave skandal!

  3. A nije problem:“Svi Srbi u jednoj državi“,tri prsta u vazduhu,“Svi,svi,svi::“…?!A dvoglavog orla imaju i Srbija i Crna Gora kao i rusija u svom grbu!

  4. Bele sake – beli or’o, crne sake – crni or’o.
    Drago mi je da se svi secaju Nemanjica.

  5. Dvoglavi orao je zastava Skender-Bega dok se borio protiv turaka,braneci HRISCANSTVO. Taj dvoglavi orao može smetati samo nekom retardu(99%Srbije).A koji je grb Srbije??? A da, dvoglavi orao…

  6. Progon gradjanina Srbije (ili bilo koga drugog u Srbiji) na onakav nacin je opasan (i odvratan), a podseca na primarnu fazu progona Jevreja u predratnoj Nemackoj. Ovome se mora energicno stati na put jer ce sledeci korak biti: Ako ne mislis kao mi, onda cemo te nauciti pameti (prvo batinom, a ko to ne uspe, ima i drugih metoda). Stoga je izjava ministra policije da ni jedan oprozor nije razbijen, samo zastrasujuci dokaz do koje mere on nije dorastao poslu koji obavlja jer nista ne razume, ili ne zeli da razume, a efekat je isti. Smokvin list na nasoj sramoti u smislu: ko zna kako bi prosao Srbin u Pristini…., ne otklanja odgovornost za dogadjanja ovde!

  7. Verujem da ce sutra ti isti demonstranti tako protestvovati i protiv Seseljovih tvitova o Dejanu Anastasijevicu?

  8. Pokazivanje orla rukama, je u stvari velicanje nacisticke SS Skenderbeg divizije.Zato ovaj znak pokazuju i sportisti koji nisu Abanci – Hrvati,Svedjani, Svajcarci… kao politicari raznih drzava i nacija.Njima nije zajednicko da su Albanci vec da velicaju nacizam.

  9. Ma! meni to i ne smeta. Zalosno je dokle smo dosli, svi zajedno!!! Umesto da se ponosimo cinjenicom da imamo licne simbole, dok ih drugi nemaju, mi cemo da se pobijemo….uzas!

Ostavite komentar


Društvo

Ćuprija i danas najtopliji grad u Srbiji 10

Ćuprija i danas najtopliji grad u Srbiji

Najtopliji grad u Srbiji i danas je Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha iznosila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a 39 u više od deset gradova širom zemlje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.