Proteklog vikenda u Kostolcu je održan turnir u rukometu na pesku, u organizaciji ŽRK „Rudar“ i gradske opštine Kostolac. Turnir je održan na plaži SRC „Topoljar“ u Kostolcu, na kome je pored muških ekipa, ućešće uzelo i 6 ženskih ekipa, među kojima je bio i ŽRK „Požarevac“ sa dve ekipe.


Mnogim učesnicima ovog turnira ovo je bio prvi susret sa rukometom na pesku, ali i pored toga, prikazan je lep rukomet. Nikome od učesnika rezltat nije bio bitan, već druženje i popularizacija ovog sporta.

Rukometašice ŽRK „Požarevac“ su učestvovale na turniru sa 2 ekipe i zauzele II, odnosno IV mesto. U finalu su poražene zasluženo od domaćina ŽRK „Rudar“ Kostolac, koji je imao više iskustva u ovom sportu, i osvojio prvo mesto. Sasvim razumljivo, jer je i prošle godine učestvovao na turniru, dok je Požarevljankama ovo prvi susret sa ovim sportom. Treće mesto pripalo je ekipi iz Gornje Trnave. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare, medalje i diplome, a organizator je podelio i diplome za najboljeg strelca, golmana, najboljeg asistenta, najmlađeg učesnika… Požarevljankama je pored osvojenog II i IV mesta, pripala i diploma za najboljeg asistenta na turniru, koju je osvojila Antić Marija.

Sve igračice su se lepo družile na turniru, a da je drugarstvo i prijateljstvo na njemu bilo najbitnije, pokazuje da je nakon završtka turnira i proglašenja pobednika, na zahtev ekipe iz Gornje Trnave (kod Topole), ŽRK „Požarevac“ odigrao prijateljsku utakmicu sa njima. Susret su Požarevljanke ubedljivo dobile, ali kao što smo rekli, rezultat nije bio bitan, već samo lepo druženje, a to pokazuje i zajedničko slikanje igračica ovih ekipa po završetku utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari