Ruma: Dodatni kontejneri za rumska sela 1Foto: mitrovica.info

Lokalna samouprava u Rumi nastavila je sa ulaganjem u JP „Komunalac“, modernizujući opremu i vozni park u cilju efikasnijeg rada i uređenja Rume, prenosi Sremskomitrovački portal.

„Cilj i građana i lokalne samouprave je isti, a to je da živimo u jednoj uređenoj i čistoj sredini“, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prilikom primopredaje novog kontingenta kontejnera JP „Komunalac“, dodajući:

„Uočili smo da je u cilju efikasnije zaštite životne sredine potrebno nabaviti još dodatnih kontejnera, tako da smo sada nabavili novih 17 koji će biti raspoređeni po seoskim mesnim zajednicama. Sela koja su do sada imala dva kontejnera dobiće još jedan dodatni ili dva, a manje mesne zajednice koje su imale jedan, dobiće još jedan“.

Predsednica Ćirić je podsetila da je u martu Opština Ruma već donirala 36 kontejnera JP „Komunalac“ koji su raspoređeni po svim mesnim zajednicama, gradskim i seoskim u cilju sprečavanja divljih deponija.

„Građani shvataju značaj ovakvih projekata i zaista sve više odlažu otpad u kontejnere, sve je manje smeća pored puta. Mi svakodnevno radimo sa tri autopodizača, uskoro ćemo imati još jedan i sva mehanizacija i ljudstvo je maksimalno angažovano. Već smo realizovali skoro 90 odsto predviđenih planova i vrlo brzo ćemo prezentovati šta smo sve dobili od Opštine Ruma. Veoma smo zahvalni Opštini na razumevanju i podršci“, izjavio je direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić.

Vrednost ove donacije iznosi oko 3,2 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari