U Novom Sadu na aukciji koja će biti održana 25.juna naći će se jedna od najstarijih radio stanica u Sremu – Radio Srem Ruma, koji emituje program na 102,7 Mhz. Ukupno procenjena cena kapitala koji se privatizuje iznosi 4.968.000 dinara ili 61.121 evra, što predstavlja 70 odsto ukupnog kapitala privrednog subjekta.

U Novom Sadu na aukciji koja će biti održana 25.juna naći će se jedna od najstarijih radio stanica u Sremu – Radio Srem Ruma, koji emituje program na 102,7 Mhz. Ukupno procenjena cena kapitala koji se privatizuje iznosi 4.968.000 dinara ili 61.121 evra, što predstavlja 70 odsto ukupnog kapitala privrednog subjekta. Depozit na učešće na aukciji iznosio je 497.000 dinara, ili 6.115 evra, dok početna cena na aukcijskoj prodaji iznosi 994.000 dinara. Minimum investicija budućeg vlasnika iznosi 896.000 dinara.
Radio Srem je osnovan pre 36 godina, spada u red slušanijih sremskih radio stanica i funkcioniše kao javno preduzeće sa 25 zaposlenih. Na poslovni prostor u centru Rume, koji je više od 200 kvadrata imaju pravo korišćenja, što važi i za zgrade antenskog stuba i predajnika. Direktor ovog preduzeća Momir Vasiljević kaže da je Radio Srem među prvim elektronskim medijima koji idu na prodaju. Prema raspoloživim informacijama, za kupovinu radija ima više zaintersovanih ne samo Rumljana, već se u čaršijskim spekulacijama pominju Šiđani, Mitrovčani, Šapčani, a firma Kopernikus iz Beograda navodno figurira kao najozbiljniji kandidat.
– Za ostale ne znamoko je još otkupio dokumentaciju. Očekujemo da radio bude prodat u ponedeljak na aukciji, a naša želja je da novi vlasnik konačno dođe, ma ko to bio, i da novinari i urednici više ne zavise od volje političara – navodi Vasiljević.
Proteklu poslovnu godinu Radio je završio sa gubitkom od oko dva miliona dinara. Zasad radio nema zvanično dodeljenju frekvenciju i čekaju 21. jun kada će se znati ko je dobio. Konkurisali su za regionalnu frekvenciju, jer za lokalnu nisu mogli da konkurušu pošto nije predviđeno da Ruma ima lokalnu radio stanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari