Ministri unutrašnjih poslova Rumunije i Bugarske Kristijan David i Rumen Petkov dogovorili su se juče da sarađuju u pripremama dve zemlje za pristupanje prostoru šengena u martu 2011. godine. Kako je saopštilo rumunsko ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pristupanja šengenskom prostoru, Rumunija i Bugarska finalizovaće do kraja juna zajednički plan saradnje.

Ministri unutrašnjih poslova Rumunije i Bugarske Kristijan David i Rumen Petkov dogovorili su se juče da sarađuju u pripremama dve zemlje za pristupanje prostoru šengena u martu 2011. godine. Kako je saopštilo rumunsko ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pristupanja šengenskom prostoru, Rumunija i Bugarska finalizovaće do kraja juna zajednički plan saradnje. David i Petkov razgovarali su u rumunskoj luci Konstanca i o saradnji na Crnom moru, gde će se ove godine održati prva zajednička misija nadgledanja i intervencije na Crnom moru. Misija će trajati od dve do pet sedmica.
Dvojica ministara su razgovarala i o zajedničkoj kontroli granice na Dunavu i odlučila da se u rumunskom gradu Đurđu stvori kontakt-centar za pograničnu policiju, predstavnike policije i carine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari