Opozicione partije u Rumuniji najavile su da će nastaviti borbu protiv sadašnje vlade iako njihov predlog da se premijeru Emilu Boku izglasa nepoverenje u parlamentu nije dobio potreban broj glasova.

– Mi ćemo nastaviti da se borimo da oborimo sadašnju vladu – izjavio je lider vodeće opozicione Socijaldemokratske partije Viktor Ponta, prenose agencije. Da borba nije završena smatra i predsednik Liberalne partije Krin Antonesku. Opozicione stranke, koje su podnele predlog da se vladi izglasa nepoverenje, dobile su u sredu 218 glasova od ukupno 470 poslanika.

Pošto je rukovodstvo vladajuće Liberalno-demokratske partije zavelo oštru disciplinu među svojim poslanicama i senatorima, opozicija nije uspela, kao što je računala, da pridobije glasove „disidenata“ kojima je bilo zabranjeno da uopšte glasaju. Vlada je predahnula, iako će se sigurno i dalje suočavati sa mnogim izazovima opozicije i sindikata, koji najavljuju proteste protiv politike štednje koja je teško pogodila one koji žive od mesečnih zarada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari