Rusi će dezinfikovati i kasarnu u Bačkoj Topoli gde je bilo slučajeva zaraženih pripadnika VS

Ostavite komentar


  1. Jel to nije bilo nase pameti da se uradi dezinfekcija kasarne, vec smo cekali Ruse? Moramo li bas svuda da se najpre obrukamo, pa tek onda da nesto uradimo?

  2. Da li Vojska Srbije ima rod ABHO? Njihov posao je dekontaminacija ljudi i prostora. Mi imamo rod ABHO i onda mi nije jasna uloga ruskih specijalista.

    1. Služio sa vojsku u ABHO. Taj rod služi za dekontaminaciju ljudi, opreme i zemlje od radioaktivnog, hemijskog i biološkog oružija. U ovom slučaju se mogu primeniti iste mere kao da se radi o dekontaminaciji nakon napada biološkim oružijem. Pitanje je da li mi imamo opremu za tako nešto, jer pre više od 20 godina, kada sam služio vojsku, obuku smo imali sa vozilima i opremom, koja je proizvedena 60-ih godina u SSSR-u. A još pre toga je počelo sa mizernim ulaganjem u vojnu opremu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.