Krah odbojkašica Srbije već u grupnoj fazi Olimpijskog turnira usmerio je pažnju ljubitelja odbojke prema selekcijama koje će u utorak pokušati da se domognu plasmana u polufinale. Program počinje u 14.00, a na uvertiri će se sastati reprezentacije Japana i Kine. Najzanimljiviji i najneizvesniji je zapravo drugi četvrtfinalni par (16.00) koji čine Rusija i Brazil. SAD ne bi trebalo da imaju većih problema u duelu sa Dominikanskom Republikom, dok će Italijanke morati da pronađu rešenje za brzu igru Južne Koreje.

Prosečne partije u grupnoj fazi i porazi od Južne Koreje i SAD, poput magneta navele su odbojkašice Brazila tačno na Ruskinje, koje su u nešto lakšoj grupi ostvarile maksimalan učinak. Ovakvo ukrštanje već u četvrtfinalu sigurno nisu očekivale odbojkašice obe selekcije, koje su pre turnira sa pravom konkurisale za jednu od medalja. Ako pogledamo „godinu proizvodnje“ ruske i brazilske selekcije, Olimpijske igre u Londonu možda su i poslednja šansa trofejnim generacijama da dođu do medalje na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji. Ruskinje će biti u blagoj prednosti, pre svega zato što prijem Brazilki nije stabilan i pouzdan.

SAD imponuju formom i stilom igre, tako da će gotovo sigurno proći u polufinale. Koreja je u London doputovala fizički izuzetno spremna. Igraju brzo i atraktivno što Italijankama neće odgovarati. Japan i Kina su selekcije sličnog kvaliteta i načina razmišljanja. Odlikuje ih odlična igra u polju, paleta tehničkih servisa i borbenost do krajnih granica izdržljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari