Ruski avion za gašenje požara sleteo večeras u Niš

Ostavite komentar


  1. Tako je to kad ugasiš poljoprivrednu avijaciju JAT kako bi drugaru namestio posao zaprašivanja komaraca iz pikap-a. Ruku na srce, ko je mogao da bude toliko vidovit da pretpostavi da u šumi može da se desi požar? Pisalo je tamo da JAT radi zaprašivanje useva, polivanja gubara, gašenja požara, … ali sve je to minorno koliko može da se uštedi sa pikap-om i još dizelašem. Prođeš ulice uzduži popreko i eto …. zaprašeno, grad je spašen. Ono jeste da sutra uveče komarci sa Makiša pohrle jer, jelte, pikap ne može da poliva vodene površine.
    Isto je i za požare, ajd kad gori negde u nekoj vukojebini, baš nas briga. Kad vatra krene ka gradu naši stratezi su smislili plan da se u tim retkim slučajevima pozovu Rusi u pomoć. To je bolje i sigurnije. Iljušin je ogroman avion i može mnogo da ugasi. Jeste da mu treba pet dana da stigne al kad stigne gasi ono što je preteklo 100%.
    Zamolio bih nekog pametnog da se u zakon ili tako nešto uvede pravilo da svaki stanovnik ima šerpicu od kila kako bi gasili požare dok Rusi ne stignu. Svako nek prospe po JEDNO lonče i možda nam Rusi i ne trebaju. Aj pa tako.

  2. Pa zar nisu ljudi vec odneli rucno na brdo dovoljno vode da se ugasi pozar? Kasno Marko stize….. Na sta stevi spali, auuuuuu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.