Ružić: Broj obolelih od COVID-19 ne prelazi dva odsto, ne razmišljamo o zatvaranju škola

Ostavite komentar


  1. Mozda bi cenjeni gospodin ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mogao da odrzi posebno predavanje (sluzeci se internetom, naravno) na temu „Broj dece u predskolskim i skolskim ustanovama koji nije zarazen nego samo prenosi zarazu“, voleo bih da mu postavim par interesantnih pitanja.

    1. Naravno da ne prelazi dva odsto kada decu ne testirate, pa tako zarazene citave porodice. Dovodite u opasnost decu , porodice , kao i sve zaposlene u tim ustanovama. Koja je razlika okupljanja u skoli ili na drugim mestima, ili ste u tim ustanovama stvorili imunitet..ocigledno je situacija bila zabrinjavajuca samo pre izbora, a sada kada je nacija glasala vise nista nije sveto.

    1. Moracete narodu da objasnite sta je cilj ovih vasih lazi. Licno znam da u jednoj beogradskoj gimnaziji ima desetak obolelih profesora. Sta vi hocete da pocinju da umiru profesori. U kaficu sa pet stolova nije bezbedno, u ucionici sa 10-15 ucenika jeste. U cemu je problem da srednjoskolci imaju on line nastavu?

    2. Imate pravo da povučete dete iz škole na on line nastavu. Ne znam zašto očekujete da drugi brinu o našoj deci kad smo mi sami potpisali da idu u školu i sva odgovornost je na roditeljima, a ne ministarstvu. Da li ste to zaboravili? Kada svako povuče svoje dete, nece imati kome da predaju u školi.

  2. U razgovoru sa decom saznadoh da zele da idu u skolu .Onlajn nastave nije ono sto oni vole i podrzavaju.Dobra odluka ministarsta u korelaciji sa strukom.Br. zarazene dece i zaposlenih u skolama je sporadican.

  3. Ne mozete nikoga vise da lazete.Narod i sam vidi kakva je situacija,svaka druga vaspitacica obolela,nastavnici,profesori takodje.Sa 100 obolelih blokirali ste celu zemlju,sad sa 6000,pravite se tose.

  4. Vi niste normalni ljudi, pravite glupima sve. Bilo je 15000 testiranih, 500 pozitivnih, 7 umrlih 2% procenat.
    Sada je bilo 13000 testiranih, 27 umrlih, procenat 1,13%,koja je vasa matematika da mi je znati.

  5. Ovakvim stavom unecete virus u obrazovne ustanove. Ali to nas ne tangira. Do pre 100 godina nismo ni imali skole, svi su bili nepismeni a bili smo isto lideri na balkanu. Skole i firme ne treba zatvarati, ali treba prepoloviti broj zaposlenih u jednom danu. Svako treba da radi svaki drugi dan i da se rade i subote. Isto tako i deca, svaki drugi dan da idu u skolu. Javni prevoz nije problem, samo treba imati masku i ne treba otvarati usta dok si u vozilu. Nema price i telefoniranja. Kafane nisu problem jer masa ljudi ne zalazi u kafane. Radnici se razboljevaju u kontaktima na poslu i zato treba da rade svaki drugi dan i to ivek isti sastav zaposlenih. Cenu maski i rukavica svesti na minimum. Sugeristi ljudima da setaju na lokacijama gde su sami ili gde je malo drugih pesaka. Mogu da setaju u svako doba, po 2 sata najmanje. Treba setati po svakom vremenu. Decu sa sobom voditi u setnje. Na televiziji uvesti kurseve za jezike i programiranje, da se nauci nesto korisno do aprila 2022.

  6. Deca obolevaju ali ih ne testiraju. Prijavljuju se samo potvrdjeni slucajevi. Naravno da ih ima mnogo vise. Svi to znaju.

  7. Deca se veoma retko salju na testiranje. Daju im antibiotik i vrate ih kuci. Ovo je cista zloupotreba statistika.
    Nastavnike vise ne pominje jer je tu procenat vec znacajno veci.

  8. U pravu ste,deca pre mogu kuci da se zaraze od roditelja nego u skoli,a u skolama se svi pridrzavaju donetih mera.

  9. Sva sreca da u mom gradu nema toliko zarazenih, ali sva deca u mojoj skoli sede jedan pored drugog bez maski za vreme odmora, niko ne postuje mere niti se boje kazni.

  10. Znaci , po Ruzicevom , treba sacekati da se zarazi bar 10% dece , pa onda zatvoriti skole !?

    1. Poštovana Ana, teško nama sa vama takvima… Ni deca ni roditelji „ne vole“ onlajn nastavu? Vole li možda da peru zube? Ili da čiste cipele? Ali to ipak rade jer ima neki razlog za to, zar ne?

  11. Ovaj Ružić ne zna šta govori. Zna li on šta je 2%? To je kao da u celoj državi ima 140 hiljada potvrđenih slučajeva koji su trenutno zaraženi. Da ne govorimo o tome da decu retko testiraju i da su pojedini lekari iz kriznog štaba predložili onlajn nastavu bar nedelju dana.

  12. Pa naravno da procenat smrtnosti ne prelazi 2% i sve je manji i manji jer u racunu figurise i broj testiranih kojih je sve vise. Logicno da ce procenat smrtnosti biti manji. Da se podsetimo u 1.talasu je bio cas za 0.5% veći.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.