Ružić: Od 18. januara najverovatnije povratak u školske klupe, a ne onlajn nastava

Ostavite komentar


  1. U Austriji su masovna testiranja pokazala da su deca u istoj meri podložna zarazi kao i odrasli. Studije u Velikoj Britaniji su pokazale da je broj zaraženih školaraca, posebno onih starijih od 12 godina, posebno visok. Slučaj jedne hamburške škole gde je samo jedan učenik zarazio četrdesetak učenika i nastavnika. Ministar je ignorisao tu studiju sve dok je ljutiti roditelji nisu objavili.
    Zakljucite sami sta se zeli postici i po koju cenu (ili ustedu)!

    1. Децу у Србији тестирају јако ретко. У школама нема топле воде. Грејање је јако слабо. Министра треба да је стид, колико је неупућен.

  2. „škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija korona virusa”??? Gospodine ministre, vratite se pod kamen ispod kog ste živeli prethodnih pola godine i ne odmažite više! Nije nas prosvetara dovoljno poumiralo u prethodnoj godini, treba još da se rastereti budžet?! Imate li uopšte svest o tome ko će nas menjati kada opet budemo masovno bolesni, a da ne počinjem o svim ostalim tehničkim i ostalim praktičnim problemima?

    1. Svaka cast ministreee….sve cestitke…ovakav covek se vise ne radja. Toliko brine o nasoj deci, prosvetarima i budzetu nase zemlje. Mislim stvarno …koliko ce nas budzet posle ovoga biti rasterecen od plata starih prosvetara i penzija nasih baka i deka koji ce zbog njega usniti vecni san….genijalnoo….aa kada bi hteli da testiraju decu pokazalo bi se i da su ona podlozna zarazi. Bravo majstore!!!

    2. Очигледно је да @тетка Анка, проводи живот у заблуди; као прво, нико није незаменљив, као друго, просветни радник би морао да разликује превару од реалну слику око себе. Ковид-циркус и пропаганда су већ зомбирали @тетка Анку, овако иструирани су је разоружали да рационално размишља. Није свестна ,да циљ монструозне кампање, лажи, лажи, ширење панике и утеривање страха да припреме људе за ово што управо сада спроводе. А то је добровољно-присилна вакцинација као паклени план за ментално поробљавање оваца. @тетка Анка се је већ предала, поклекла и добровољно кренула на кланицу. То је њен проблем али као просветни радник, немој да шири панику и депресивно утиче на децу, а она нек стане стрпљиво у ред за генетску модификацију, можда јој је и време.

  3. Neumesno je da politički deo kriznog štaba, koji je nažalost u tom telu u većini, prejudicira odluke pre sednice. I laiku je jasno da je trenutna relativno povoljnija situacija-čak i da nije nameštena, lažna slika, nastala zbog praznika, a da se mnogi leče po kućama i ne ulaze u zvaničnu statistiku. Umesto da se sačeka bar kraj januara, da se amortizuju posledice porodičnih okupljanja i da se situacija-nadajmo se, stabilizuje, srlja se u novi haos, neutemeljenim stavom da „škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija koronavirusa“. Dok lekari i medicinsko osoblje umiru.

    1. Да си ван памети, недвосмислено говори твој коментар. На велику жалост, огроман је број који од памети имају само слово „п“.

  4. Deca uzrsta do 11 god. obolelo 2 dece mog brata, 2 dece njegove direktorice, dete moje koleginice… To su samo ovi koje znam. Toliko o lazi da se deca ne razbolevaju. U skoli su iz Dpma Zdravlja vraca sve ucenike sa temperaturom, i ni jedan nije testiran. O umrlim prosvetnim radnicima nema ni jedno slovo u novinama. Toliko o „istrazivackom novinarstvu“.

    1. До сада није било прехлада, инфлуенце, умирања. Од марта прошле године је све одпочело. Е моји јадници без мозга!!!

        1. Нисам у заблуди. Памет може да кипти а не купи! Код тебе ни једно ни друго!

  5. Škola je korisna jer leči lenost i samoću. Šteta što će raditi samo do 21 sat.
    “Knjige, braćo, knjige. A, ne zvona (internetska) i praporci (“online nastave“).

    1. Moje dete od sedam godina je upravo zavrsilo covid karantin. Testiran je i test je bio pozitivan. Da deca imaju coronu, jedino nemaju izrazene simptome,za razliku od starijih.

  6. To ti nesto rece iz svoje glave kukavće…Pa ti se samo razumes u skupe satove, mani se skole idi na kafu sa. „kumovima“Dacicem i Mrkom i ne brini plen (koferce ) je ispod stola.

  7. Nedaj se Ruzicu.Donesi jaku I cvrstu odluku da nam deca krenu u skolu u ponedeljak 18.01.2021.Hoce da name onepismene dec.

    1. Gogo, nisi se ni ti bas opismenio iako nije bilo onlajn casova u tvoje vreme.

    2. Већ су поприлично успели у томе. Будале то немогу да схвате.

  8. Ja mislim da bi trebalo da se ide na online nastavu zato sto idalje nije bezbedno za starije razrede osnovnih i srednjih skola pa cak i za one koji idu na fakultet jer se sve pipa, a deca uopste ne postuju mere u skolama pa se posle pitate zasto ima toliko zarazenih zato je bolje da se ide na online

    1. Lea je u pravu Postoje sanse da se opet poveca broj novozarazenih sad kad je pao sneg.

  9. Minus,sneg,škole po Srbiji praktično bez grejanja,putnici djaci u javnom prevozu,“linijski taksi“ ….putuj igumane zdravo pameti

Ostavite komentar


Društvo

Poginuo kineski radnik u Boru 10

Poginuo kineski radnik u Boru

U Boru je danas nastradao kineski državljanin Z. S. (1993.), radnik firme "JCHX Kinsey Mining Construction" DOO Bor, saopšteno je iz te kompanije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.