Ružić sa brucošima veterine i političkih nauka 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar  prosvete Branko Ružić prisustvovao je danas prijemu brucoša na Fakultetu veterinarske medicine i Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i poželeo im srećan početak studija.

Ove školske godine za upis na prvu godinu studija bilo je 45.000 slobodnih mesta, od čega država finansira studije za  30.000 brucoša.

„Na početku ove nove, značajne etape u vašem životu, želim da vam poručim da je ulaganje u znanje velika investicija. To je jedini način da ostvarite svoje profesionalne i lične ambicije. Zato tokom studija budete vredni, istrajni i uporni, ne propustite da učestvujte u vannastavnim aktivnostima i pratite kurseve i seminare fakulteta, čiji je cilj dodatno individualno usavršavanje“, poručio je Ružić brucošima.

Ministar je danas uručio indekse studentima koji su najbolje rangirani na prijemnom ispitu Fakulteta veterinarske medicine i ocenio da je reč o veoma zahtevnom fakultetu.

„Verujem da ste ponosni što ste postali deo ove visokoškolske ustanove koja će vam pružiti potrebna teorijska i praktična znanja i na pravi način definisati vašu buduću profesiju. Bez obzira za koji ste se od tri studijska programa ovog fakulteta opredelili, steći ćete visok nivo kvalifikacija. Među vama ima onih koji su se odlučili za veterinarsku medicinu – posebno humanu profesiju koja zahteva visok nivo etičnosti, empatije i plemenitosti“, rekao je Ružić.

On je ukazao na društveni značaj veterine i na značaj te profesije kada je reč o kontroli ispravnosti hrane što je od velikog uticaja na zdravlje ljudi.

Obraćajući se brucošima Fakulteta političkih nauka Ružić je poručio da će im ova visokoškolska ustanova omogućiti  nova znanja i veštine, koja će definisati njihovu buduću profesiju.

On je dodao da ovaj fakultet neguje interdisciplinarni i komparativni pristup u obrazovanju i da za studije na ovom fakultetu svake godine postoji veliko interesovanje.

„Naš cilj je da vam obezbedimo što bolje uslove za rad i učenje, zbog toga ulažemo u infrastrukturu studentskih domova i visokoškolskih ustanova, a uvećanjem iznosa stipendija i kredita poboljšavamo studentski standard“, kazao je Ružić.

Ministar je takođe povodom početka akademske godine uputio pismo svim brucošima i studentima u kome im je poželeo uspeh tokom studija.

Akademska godina i ove godine počela je intoniranjem himne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari