Ružić: Sramna provokacija BNV-a, himna i ubuduće

Ostavite komentar


  1. A uz koju stojite mirno u Nemačkoj, Austrija, Americi……….. Najbanalnije, poštuješ himnu države čije papire imaš u suprotnom kažeš doviđenja.

  2. Kad Srbi u Bosni prihvate bosansku himnu kao svoju, onda ce i Bosnjaci prihvatiti nasu himnu kao njihovu.

  3. Pa sama himna je provokacija. Peva o srpskom rodu, o srpskim zemljama a ne spominje Srbiju. To kao da nije državna himna već himna srpkog naroda u etničkom smislu.

  4. Srbin sam ali naša himna pominje narod ostale himne pominju državui veličaju je i to objektivno jeste problem.

  5. Tom „logikom“ i sam naziv Srbija je „provokacija“ jer se odnosi samo na jednu naciju i trebalo bi da se menja u skladu sa zeljama bosnjackih i albanskih nacosa koji zive na teritoriji Srbije. Zanimljivo da oni svoje ne bi menjali niti uvazavaju osecanja vecine u Srbiji te uporno za deo Srbije koriste naziv „Sandzak“ zaostao iz vremena turske okupacije i turskih zlocina nad Srbima, sebe su samoproglasili za „Bosnjake“ i „Bosance“ cime svojataju BiH, Albanci forsiraju novoizmisljeni termin „presevska dolina“ cime izazivaju podele, masu zastavama Albanije, podizu spomenike albanskim terioristima koji su napali drzavu Srbiju i td.

  6. Kako li se intonira himna u zabitima gde nema postenog wc-a, gde su zidovi puni memle i gde struja nestane cim padne jaci pljusak i sneg. Ruzic nije mogao niceg boljeg da se seti, nego kako da ugodi vladaru.

  7. Jasno je sada iza koga stoji pokret dveri. I pre glasati za Vucica nego ovu nazovi stranku Dveri

  8. I ja sm otišla iz zemlje gde smo pevali njihovu himnu i nismo ni pomisliti smeli da nešto komentarišemo. Ovde lupa ko šta stigne i još gore sve im se uvažava. Meni je rečeno prhvati ili idi dok još možeš. Toliko o željama, svakoga.

  9. Ovo je čisto politikanstvo i pokušaj ubijanja jeftinih poena.Ovo je ne izvodljivo, jer mali he broj škola koje imaju razglas. Ali važno je da je Ružić dao neki doprinos koji ništa ne košta.

  10. Sramota Srbije su Ružić i slični pajaci! Oni su garant stalnih tenzija sa svim narodima u okruženju.

  11. Posto im smeta nas zakon ajde da ga promenimo, da bude kao u Americi, onda ce svi u Srbiji niti srbi ali razlicitog porekla, eto reseno, demokratija i to zapadna

  12. Najbolje bi bilo da se vrate 500g u nazad i sve reseno onda bi njihovim precima himna odgovarala ti isti su zaboravili kosu i odakle poticu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.