Ružić: Zajednička borba protiv ekstremizma 1Foto: FoNet

Međunarodni dan ljudskih prava je prilika da se jasno pošalje poruka o značaju zajedničke borbe protiv netolerancije i ekstremizma.

Samo tako svaki građanin može imati ista prava i jednake šanse za život, poručio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

U trenutku kada je svet izložen velikim migracionim pritiscima, terorističkim aktima i rizicima od daljih ratova, moramo se podsetiti na važnost međusobne tolerancije i razumevanja, naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

Upravo zato, dodao je, o unapređenju ljudskih prava ne smemo govoriti samo 10. decembra, već na tome moramo raditi svakog dana, a Vlada Srbije je u proteklih godinu dana uradila veliki posao na polju ljudskih i manjinskih prava.

Ministarstvo skreće pažnju na rezultate dosadašnjeg rada i planove koji se realizuju u procesu ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Srbiji.

Ministarstvo je pristupilo promeni u unutrašnjoj organizaciji i kako bi se ojačali institucionalni kapaciteti za još veći fokus na ovu temu stvoren je poseban sektor za ljudska i manjinska prava i slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari