U Srbiji ove godine 17,6 odsto više umrlih i 1,5 odsto manje rođenih nego 2020.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku

Ostavite komentar


  1. @Dzokus, mala ispravka, BRZO ali sigurno nestajemo. Kada na taj negativan odnos rodjeni – umrli od preko 50000 dodamo i blizu 50000 koji svake godine pobegnu iz vuciceve obecanje zemlje, dobijamo gubitak od oko 100000 godisnje, sto znaci da za 20god padamo ispod 5 miliona. I to jako starih 5 miliona, uglavnom penzionera. A bi i dalje slusamo bajke o napretku, cene kvadrata skacu iz nekog razloga (pranja para), dok smo zapravo u fazi sigurnog nestajanja.

  2. Iskreno celokupna situacija sa virusom nam je i nanela negativan pritodni prirastaj i zelim da iznesem moje misljenje svidelo se to vama ili ne. Tako je majka priroda htela i to je to. Ljudi umiri svakodnevno sta tu da se radi, zivot ide dalje. Svakako sam za da se radjaju vise deca jer ipak predstavljaju buducnost ove lepe nacije. Samo briga o nasim voljenima i ljubav mili moji.

  3. Ovo su verovatno lažni podaci. Samo kukate. Sve novine su na bazi paničarenja bez provere podataka

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.