I posle slabog izdanja i neočekivanog remija sa Belorusijom, u taboru mlade fudbalske selekcije Srbije ne odustaju od plasmana među četiri najbolje ekipe na 17. prvenstvu Evrope, odnosno pobede u ključnom duelu sa domaćinom Švedskom. Ni igrači ni oni koji ih vode ne guraju pod tepih očigledne probleme sa organizacijom igre u završnici i realizaciji, ali svi zajedno veruju u sutrašnje golgetersko buđenje protiv žuto-plavih i nastavak odbrane vicešampionskog odličja prethodne generacije.

– Isuviše toga smo prošli i zajedno izdržali za dve godine, koliko smo na okupu, da bi nam jedno bledo izdanje poremetilo međusobne odnose i poverenje. Znamo gde smo grešili, otvoreno smo pričali o tome posle meča sa Belorusima, u kojem smo puno hteli a premalo uradili, i odlučili da protiv Šveđana to ispravimo. Igračima je teško pao remi sa Belorusima, meni takođe, ali razočarenje nije prešlo u apatiju. Naprotiv, pozitivni i puni samopouzdanja čekamo, nama najvažniji meč na ovom prvenstvu – poručuje iz Malmea, selektor „orlića“ Slobodan Krčmarević.

Mladi stručnjak priznaje da je „pogrešio s kasnim uvođenjem“ jedinog klasičnog špica Veljovića protiv Belorusa i najavljuje „još ofanzivniju“ postavku protiv Vikinga, kojom bi istovremeno bili „rasterećeniji najiskusniji pojedinci, od kojih naša javnost najviše očekuje“, a u odsustvu pravih centarforskih rešenja prinudni napadač Zoran Tošić vapi za igračem kojem je davanje golova primarna obaveza.

– Nadam se da ćemo u ekipi imati pravog napadača. Povratak klasičnog špica u tim omogućiće Sulejmaniju i meni da se nađemo na svojim prirodnim pozicijama, uz aut liniju, odakle smo opasniji po protivnika. Smatram da u takvoj formaciji možemo postići puno više nego do sada, pobediti Švedsku i svima pokazati zašto je ova reprezentacija jedan od favorita turnira – ne gubi optimizam krilni vezista Mančester junajteda.

Pozitivnom raspletu „biti ili ne biti“ duela nada se i oporavljeni levi bek Ivan Obradović.

– I dalje verujemo u sebe i u ono što radimo. Malo nas brine neefikasnost, ali smo jak kolektiv, sastavljen od kvalitetnih fudbalera, među kojima postoji prava hemija, a to su dobre pretpostavke za pobedu. Treba da odigramo hrabro, srcem i s puno koncentracije protiv Švedske i trijumf će, verujem, doći – misli defanzivac Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari