– Fudbaleri Partizana će još mnoge bitke do kraja godine voditi bez teško povređenog, a vrlo važnog mladog veziste Fejse, ali zato u završnicu sadašnjeg „rata“ za titulu ulaze jači za još bitnijeg štopera Mladena Krstajića, jer će oporavljeni kapiten šampiona na današnjem gostovanju kruševačkom Napretku završiti jednomesečno odsustvo s terena.

– Mislio sam da ću se ranije vratiti, svakim danom mi je bilo sve bolje, ali tek sada sam potpuno spreman, na raspolaganju stručnom štabu i ekipi. I željan fudbala. Četiri nedelje van terena su preduga pauza za nekoga ko se najbolje na njemu oseća – raduje se povratku u konkurenciju za tim iskusni defanzivac, van stroja još od martovskog gostovanja Vojvodini i povrede zadnje lože u prvim minutima meča sa „lalama“, bez kojeg je zadnjoj liniji falilo sigurnosti i mirnoće iz uvodnih kola prolećnog dela prvenstva.

– Ne bih ja previše kritikovao momke iz zadnje linije. Za Jovanovića i dalje tvrdim da je štoper sa strahovitim potencijalom i lepom budućnošću, dok je Stanković talenat, kojem je potrebno još vremena za adaptaciju na veliku sredinu. I drugi su dobro radili svoj posao. Sem protiv Vojvodine, kada je cela ekipa podbacila – uzima u zaštitu saigrače nekadašnji bundesligaški fudbaler, jedan od strelaca u ubedljivoj jesenjoj pobedi nad Napretkom (3:1), od kojeg opet očekuje žestok otpor.

– Teže smo dobili tu utakmicu nego što govori rezultat. Očekujem još zanimljiviji meč u gradu koji je uvek bio fudbalski, još motivisanijeg i borbenijeg domaćina, sa nekoliko baš sposobnih igrača. I domaćinu i nama je veći pritisak nego jesenas. Napredak je skliznuo u zonu ispadanja, pa mu je svaki bod velik kao kuća. Partizanu takođe, jer se opet pitamo za titulu i imamo realne šanse da je, uz mnogo truda i malo sreće, odbranimo. Nadam se da smo dorasliji situaciji i da ćemo, ako bog da, doneti sva tri boda s ovog gostovanja – oprezni je optimista Krstajić, koji silna rezultatska iznenađenja ovog proleća vidi kao pravi mamac za publiku, nezainteresovanu za domaći fudbal.

Osim njega, u ekipi bi trebalo da se nađu i Moreira (zbog problema sa zglobom zamenjen protiv Rada) i Tomić (odradio kartone).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari