Na Gradskom trgu u Požarevcu održana je završna svečanost povodom obeležavanja veka postojanja predškolske ustanove ,,Ljubica Vrebalov“. U programu su učestvovala deca iz vrtića u Požarevcu i Kostolcu a po prvi put izveden je ,,maturski ples“ koji su odigrali budući prvaci.

Svečanost su uveličale estradne zvezde Leontina i Ivana o11 a za decu poseban užitak bilo je puštanje u plavetnilo neba više stotina raznobojnih balona sa porukom da što pre počne gradnja novog objekta.

Priredbu je posmatralo više hiljada dece, njihovih roditelja i žitelja Požarevca . Zorica Petković, pomoćnik direktora ove Predškolske ustanove kaže da su se mališani predstavili igrom, recitacijama, muzikom i pesmom i da je time zaokružena četvorodnevna manifestacija povodom obeležavanja veka postojanja vrtića u Požarevcu.

– U gostima su nam bila deca sa vaspitačima iz bratskog grada Bara u Crnoj Gori, iz Banjaluke u Republici Srpskoj, iz Novog Pazara i svi su bili smešteni u našem objektu ,,Pčelica“. Bila je to prilika da se razmene iskustva iz rada sa decom i svi oni su ujedno mogli da prate i naš festival ,,Tradicionalnih igara i modernog plesa“na kome učestvuju deca Braničevskog i Podunavskog okruga. Najboljima smo uručili nagrade a u manifestaciji ,,Ulice otvorenog srca“ mališani i vaspitači pokazali su deo onoga što rade i uče u vrtićima iz likovnog i muzičkog stvaralaštva. Tom prilikom deci koja su došla u Požarevac uručeni su raznovrsni pokloni. U okviru proslave stote godišnjice rada naše ustanove imali smo i Svečanu akademiju na kojoj je prikazan i film o proteklom periodu i uručena priznanja bivšim direktorima i zaslužnim pojedincima, priča Zorica Petković.

Direktorka vrtića u Baru Gordana Mijović ističe da nema reči kojima bi se zahvalila domaćinima na ugođaju koji su im priredili.

– Deca će imati šta da pričaju kada se vrate u Bar jer su nas domaćini sačekali na aerodromu u Beogradu i omogućili deci da posete Zoološki vrt i Avalski toranj ali i da se druže sa vršnjacima u Požarevcu i u Bar se vraćamo sa predivnim utiscima, naglašava direktorka Mijović.

U objektima predškolske ustanove ,,Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu i Kostolcu trenutno je smešteno više od dve hiljade mališana sa kojima radi 25o zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari