Partizan želi da vrati lane izgubljenu šampionsku titulu, ali i prvi put od 2011. godine uzme pehar u Kupu Srbije. Za to je lideru Jelen Super lige između ostalog potrebno da izađe kao pobednik iz polufinalnog dvomeča sa Jagodinom, prošle godine finalistom, a 2013. osvajačem najmasovnijeg domaćeg takmičenja

Prvih 90 minuta sa „ćuranima“, ove srede u Humskoj, trebalo bi da nagoveste da li su crno-beli u stanju da dođu do nove duple krune.

– Dolazi nam u goste ambiciozan protivnik, sa sjajnim rezultatima u Kupu poslednjih godina. Prvu utakmicu moramo da igramo pametno i kvalitetno, kao da je reč o evropskoj, jer se radi o dvomeču. Dobrodošla bi nam svaka pobeda bez primljenog gola, pošto nam ostaje još revanš, a najvažnije je da posle njega odemo u finale – ne krije računicu trener Marko Nikolić.

Jagodina je Partizan „zaplašila“ ubedljivim trijumfom u derbiju prošlog superligaškog kola sa Vojvodinom (4:1) u Novom Sadu, ali i zadužila ga jedinim porazom ove sezone, kada je bivši napadač crno-belih Vladimir Jovančić odneo sve bodove pod Đurđevim brdom (1:0).

– Uprkos tome što je pričom o virusu podigao prašinu u javnosti, naš rival je imao posebnu motivaciju u Novom Sadu i ubedljivo dobio Vojvodinu, čime je dokazao da poseduje kvalitet. Tada su Jagodinci igrali bez više najboljih bolesnih igrača, ali ih očekujem sve u timu protiv nas. Kao što očekujem da pribegnu istom modelu čuvanja naših napadača sa tri štopera u poslednjoj liniji. Protivnik se oslanja na kvalitet u napadu, brze kontre i iskusne igrače, koji znaju kad da naprave faul, ali i kada leže na terenu – tvrdi šef stručnog štaba „parnog valjka“, čija je želja više navijača u Humskoj 1 nego do sada.

Prema Nikolićevoj najavi Partizan će na Jagodince krenuti u najjačem sastavu, verovatno bez još rovitog prvog golmana Milana Lukača, kojeg sjajno odmenjuje Živko Živković, ali možda sa talentovanim Ivanom Šaponjićem u špicu.

 

Bez prepirke sa Lalatovićem

Mada od početka sezone (in)direktno komentariše dešavanja u srpskom fudbalu, ne štedeći ni večitog rivala Crvenu zvezdu, Nikolić ne želi da se udubljuje u analizu tvrdnje kolege Nenada Lalatovića da je Partizanov odlučujući gol protiv Voždovca, u prvom kolu, „sramotno postignut“.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje.

 

Čukarički sa Voždovcem

U drugom polufinalnom meču fudbaleri Čukaričkog, inače jedinog superligaša u privatnom vlasništvu i trećeplasiranog tima prvenstva, dočekuju Voždovac, s kojim su se sastali i prošlog vikenda. Tada su „brđani“ odigrali bez golova sa pretposlednjim timom JSL, na terenu beogradskih „zmajeva“. Ova utakmica počinje u 16.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari