Pojačani Partizan na spoljnim pozicijama dočekaće večeras Hapoel u presudnom meču za prolaz u drugu fazu Evrokupa (18.00). Navijači crno-belih imaće velikih razloga za optimizam, jer će Duško Vujošević moći da računa na kapitena Dragana Milosavljevića u 8. kolu drugog po kvalitetu međunarodnog takmičenja.


Da bi uopšte mogli da upotrebe digitrone i izračunaju šta im je sve potrebno da se domognu druge faze Evrokupa, crno-beli će večeras imati imperativ pobede sa najmanje četiri poena razlike, bez koje bi svaka računica najverovatnije bila besmislena. U tom poduhvatu pomoći će im Dragan Milosavljević.

Posle skoro deset meseci odsustva nakon kidanja ligamenata kolena na meču sa Makabijem u 4. kolu TOP 16 faze Evrolige prošle sezone, kapiten Milosavljević predvodiće svoje saigrače protiv Hapoela. Njegov povratak u punu formu trajaće narednih meseci. Iskusni bek imaće doziranu minutažu i opterećenje, kao i razumevanje stručnog štaba.

– Očekuje nas težak meč. U Izraelu smo izgubili u poslednjim sekundama utakmice. Igraćemo bez Eda Murića, što je veliki problem. Moraćemo da dobijemo Hapoel da bismo se našli u drugoj fazi. Tremu ću sigurno imati. Pauzirao sam više od devet meseci, trebaće mi vremena da se vratim u formu, ne mogu da preciziram tačno o kom se vremenskom periodu radi – naveo je Milosavljević.

Povratku kapitena najviše se obradovao Duško Vujošević, koji o potencijalnom reprezentativcu Srbije uvek govori biranim rečima. Stepen raspoloženja trenera Partizana ipak neće biti visok, nakon pregleda magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je povreda ramena Eda Murića nešto teže prirode i da će u najboljem slučaju pauzirati četiri nedelje. Vujošević bi voleo da Partizan prođe u drugu fazu Evrokupa, ali i ako se to ne desi smatra da neće biti smak sveta i da je u prošlosti tim bio u situaciji kada je jedva čekao da se njegovo učešće u Evroligi završi.

– Naporan ritam od dve utakmice nedeljno ne ostavlja dovoljno prostora za radost ili tugu, što u nekim opcijama i nije loše. Naš večerašnji rival takođe oseća posledice takvog rasporeda. Na jedan način igraju u domaćem šampionatu (Hapoel je neporažen u Izraelu, dobili su i Makabi sa 30 poena razlike), dok u Evrokupu pokazuju oscilacije. Kada su grupa, orni i motivisani, mogu da budu neugodni. Napravili su tim da kroz Evrokup dođu do plasmana u Evroligu. Voleo bih da se plasiramo u narednu fazu, a za tako nešto večerašnja pobeda nam je neophodna. Povreda Eda Murića složenije je prirode, što je pokazala magnetna rezonanca. U najboljem slučaju pauziraće četiri nedelje. Neće biti smak sveta i ako ne prođemo dalje. Dešavalo se prethodnih godina da smo jedva čekali da završimo sa učešćem u Evroligi kako bismo se posvetili obavezama u prioritetnijim takmičenjima. Milosavljević je kapiten u izvornom smislu, moralne čvrstine i čistine. Trebaće mu vremena da se vrati u formu u kojoj je bio pre povrede. Potreban nam je plej da bi tim bio kompletan. Zbog poznatih okolnosti polako sklapamo ekipu, plašim se da ne bude previše polako. Teško je suzbiti negativne efekte neredovnog plaćanja na tim – istakao je Vujošević.

Pavlović nije spasilac

– Pavlović će biti značajno pojačanje, njegovim dovođenjem pokazali smo da je tim aktivan i da veruje u dobar rezultat. Ni on, a ni Milosavljević nisu spasioci. Svesni finansijske pozicije nismo pritiskali Pavlovića, ostavili smo mu dovoljno vremena da razmisli. Navijači su prepoznali momenat, svima nam je drago što je došao. Obavio je lekarske preglede, ali neće igrati protiv Hapoela, iako je registrovan, želim da prvo uđe u sistem, videćemo na kraju krajeva – ostao je zagonetan trener Partizana.

Drakonska kazna za Partizan

Disciplinski sudija kaznio je Partizan sa 30.000 evra zbog toga što su navijači crno-belih pljuvali i gađali igrače Lijetuvosa na kraju meča u Pioniru u 6. kolu Evrokupa, kao i sa 4.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta.

– Ovakvo ponašanje navijača nije funkcionalno za klub i neće uticati na promenu kriterijuma kod sudija. Postoji drugačiji, socijalno prihvatljiv način, da se izrazi nezadovoljstvo. Ovo je za nas ogromna kazna na svu muku i siromaštvo. Apelujem na navijače da se obuzdaju – podvukao je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari