U senci previranja na najvišem klupskom nivou oko daljeg statusa trenera Slaviše Jokanovića, za pojedince u izvršnoj vlasti crno-belih najvećeg krivca za propast projekta učešća u Ligi šampiona, on i igrači Partizana se, daleko od očiju javnosti, pripremaju za prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni, sa Borcem ove subote na stadionu u Humskoj.

Mada bi imao mnogo i prostora i vremena za popravljanje štete od eventualnog kiksa na premijeri novog izdanja Superlige, branilac titule prvaka ne želi sebi da dozvoli taj luksuz posle neuspeha u dvomeču sa Apoelom, odnosno uoči možda još važnijeg dvoboja sa Žilinom u borbi za ulazak u Ligu Evrope. Zato su priče o Slovacima zabranjena tema ovih dana, a gostovanje, u prošlosti za „parni valjak“ neretko kobnih, čačanskih „zebri“ jedini predmet razgovora. Naruku stručnog štaba crno-belih ide zdravstveni bilten ekipe, ali rad remete obaveze brojnih reprezentativaca.

Oporavkom iskusnog povratnika Mladena Krstajića ispražnjena je klupska ambulanta, pa trener Jokanović može da računa na kompletan igrački pogon, u koji se posle smrtnog slučaja u porodici vratio i glavni pokretač igre crno-belih Almami Moreira. Problem bi moglo predstavljati višednevno odsustvo šestorke iz mlade selekcije Srbije (Jovanović, Brežančić, Stevanović, Fejsa, Tomić, Ljajić), crnogorskog golmana M. Božovića i tandema iz našeg A tima Obradović – Petrović, koji će se posle dugog puta iz Južne Afrike tek danas po podne priključiti treninzima u „Zemunelu“.

Kako bilo, sve nestrpljiviji čelnici Partizana od svoje, za naše prilike prilično skupe i, po opštim procenama najkvalitetnije domaće ekipe očekuju da napravi početni bodovni trokorak ka trećoj uzastopnoj duploj kruni. U suprotnom, crno-beli bi s još većim nemirom dočekali prvih sat i po borbe za utešni evropski kup, sledećeg četvrtka u Humskoj, i sednicu Upravnog odbora, od kojeg mnogi, s razlogom ili ne, očekuju bitne kadrovske odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari