Fudbaleri Crvene zvezde kratko su boravili u Beogradu između dva dela priprema u Crnoj Gori i Turskoj, a već danas lete za Antaliju gde će nastaviti sa usavršavanjem tima uoči starta prolećnog dela šampionata 3. marta. Za razliku od boravka u Budvi, u avionu za gradić na obali Sredozemlja biće mladi reprezentativac Srbije Luka Milunović koji je stigao iz Varegema, dok su Marko Mirić i Natanijel Asamoa potpisali profesionalne ugovore.


– Presrećan sam što sam stigao u Zvezdu, hoću da se dokažem u crveno-belom dresu, ali i da se izborim za reprezentaciju za koju imam četiri nastupa. Verujem u sebe i svoje kvalitete, da nije tak ne bih dolazio. Nadam se da ću se dokazati treneru i izboriti mesto u postavi – istakao je Mirić koji je na Marakanu došao iz subotičkog Spartaka.

Napadač iz Gane je takođe stavio paraf nakon što je prošao probu tokom boravka u Budvi, zahvalivši se na prilici u velikom klubu o kojem se informisao preko interneta pre dolaska u Beograd.

– Hvala na poverenu, ovde se osećam kao kod kuće jer su me saigrači odmah prihvatili. Daću sve od sebe kako bismo imali što bolje rezultate – kratko je kazao tamnoputi igrač koji je zadužio broj 77.

Najnovije pojačanje Luka Milunović u Belgiji je za Varegem u jesenjem delu sezone odigrao 17 utakmica, a do leta prošle godine nastupao je za OFK Beograd. Fudbaler rođen 1992. igra na mestu ofanzivnog veznog.

Podsetimo, Crvena zvezda danas, sa danom zakašnjenja, putuje u Antaliju gde će već u petak odigrati meč sa švajcarskim Vinterturnom, a zatim će nastupiti na turniru gde će igrati sa slovačkom Žilinom, dok drugi par čine rumunski Kluž i bugarski Liteks iz Loveča. Tri dana kasnije igraće se utakmice za treće i prvo mesto. Potom 11. februara sledi duel sa kineskim prvoligašem Đengsunom Sejnti trenera Dragomira Okuke. Generalna proba pred povratak u Beograd biće 14. februara protiv najjačeg rivala Dinama iz Bukurešta.

Filip Janković „u magli“

Jedina nepoznanica u timu Roberta Prosinečkog je da li će na raspolaganju imati i najmlađeg debitanta u crveno-belom dresu Filipa Jankovića. Naime, porodici igrača rođenog 1995. ponuđeno je da potpiše novi, finansijski bolji ugovor, ali problem je nastao jer Zvezda neće da dozvoli da ugovor sadrži i deo u kojem se pominje davanje procenta trećim licima od narednih ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari