Danska policija je saopštila da je u blizini glavne železničke stanice u Kopenhagenu uhapsila trojicu muškaraca s područja bivše Jugoslavije, dva Srbina i jednog Hrvata, prilikom kupoprodaje kokaina. Kako prenose hrvatski elektronski mediji, visoki funkcioner policije u Kopenhagenu Oskar Lasen izjavio je da se radi o jednoj od najvećih zaplena droge u Danskoj.

Danska policija je saopštila da je u blizini glavne železničke stanice u Kopenhagenu uhapsila trojicu muškaraca s područja bivše Jugoslavije, dva Srbina i jednog Hrvata, prilikom kupoprodaje kokaina. Kako prenose hrvatski elektronski mediji, visoki funkcioner policije u Kopenhagenu Oskar Lasen izjavio je da se radi o jednoj od najvećih zaplena droge u Danskoj. Policija napominje da su srpski državljani živeli u Švedskoj, dok je Hrvat bio turista.
London – Naučnici u NASI približili su se otkriću drugih oblika života u svemiru, spektralnom analizom planete Oziris u sazvežđu Pegaz, piše britanski Dejli telegraf. Analizom hemijskog sastava njene atmosfere, dva odvojena naučna tima utvrdila su da on sadrži organske materije ili, preciznije, policiklične aromatične ugljene hidrate za koje se smatra da čine ključni deo ribonukleinske kiseline, preteče DNK, prenosi BBC. Naučnici priznaju da je na toj planeti život, kakvim ga mi shvatamo, nemoguć, jer je na njoj temperatura 800 stepeni Celzijusa.
Sana – Jemen je počeo pregovare sa kompanijom iz Dubaija o izgradnji 14 kilometara dugog mosta od Saudijskog poluostva, preko Crvenog mora, do republike Džibuti na Rogu Afrike (nadomak Somalije). Mediji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena procenjuju da bi most koštao milijardu dolara i da bi sa izradom projekta moglo da se krene već kroz dva meseca, mada nije izvesno kada bi mogao da bude završen.
Velington – Novozelandski ribarski brod uhvatio je verovatno najveću lignju na svetu, čija se masa procenjuje na 450 kilograma, objavio je juče ministar ribarstva Džim Anderton. Džinovsko stvorenje, kojem će najverovatnije pripasti svetski rekord u veličini, dugačko je oko 10 metara, ali i teže za oko 150 kilograma od najvećeg primerka ikad pre pronađenog. Ministar Džim Anderton rekao je da je lignja zamrznuta kako bi je naučnici proučavali, jer je reč o verovatno jedinom neoštećenom primerku muške lignje, preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari