Sa transparentom „beskičmenjaci” aktivistkinje iz Kragujevca „ispratile sugrađane i komšije kako dolikuje” na SNS miting 1Foto: Privatna arhiva

 

Evo kako Kragujevac „ispraća” sendvičare komentar je na društvenim mrežama snimka na kome kragujevačke aktivistkinje „pozdravljaju” pored auto-puta pristalice vladajuće stranke koje su se uputile za Beograd na današnji skup „Srbija nade”.

Iz Kragujevca se danas u popodnevnim satima uputilo osamdesetak autobusa i kombija na miting Aleksandra Vučića. Aktivistkinje neformalne grupe građana „Kragujevac slobodno” Suzana Đorđević i Aleksandra Kostić potrudile su se da ne „odu” put glavnog grada „bez pozdrava”.

One su na izlasku iz Kragujevca na potezu ka Batočini i auto-putu razvile transparent sa natpisom – Beskičmenjaci.

– Ispratile smo komšije i sugrađane kako dolikuje, kaže za Danas Suzana Đorđević.

Po njenim rečima, ljudi koji su prolazili tim saobraćajnim pravcem, pozdravljali su ih iz automobila.

– Bilo je i onih koji su nas pozdravljali čak i iz SNS autobusa, dok su drugi samo navlačili zavese, navodi ona.

Tokom njihovog „pozdravno-ispraćajnog performansa” prišli su im pripadnici policije.

– Oni su bili korektni. Rekli su nam da iz bezbednosnih razloga ne smemo da stojimo na mostu iznad saobraćajnice, pogledali šta piše na natpisu i rekli nam da možemo da ga razvijemo pored puta, ističe Suzana Đorđević.

Sa transparentom „beskičmenjaci” aktivistkinje iz Kragujevca „ispratile sugrađane i komšije kako dolikuje” na SNS miting 2
Foto: Privatna arhiva

Policija im je uzela i podatke.

– Legitmisali su nas. Ali to je u redu. To je i njihovo pravo i obaveza. Samo su nas zamolili da ništa ne bacamo ili izlećemo na put, što i nije bila naša namera.

Nije im prvi put. Građanske aktivistkinje Suzana Đorđević i Aleksandra Kostić tokom Vučićeve vidovdanske smotra naoružanja pre dve godine u kragujevačkim Šumaricama takođe su se ispred predsednikovih „kobri” pojavile sa natpisima na kojima je pisalo „Nisi dobrodošao” i „Devojčica znači hrabrost”.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari