Šabačke porodice dobile bespovratna sredstva za ugradnju kotlova na pelet i gas 1Foto: Grad Šabac

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstva za sufinansirenje ugradnje kotolova na pelet i gas potpisala su 22 građanina, u okviru realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini, koji zajednički sprovode grad Šabac i Ministarstvo zaštite živote sredine.

“Do sada smo se supruga i ja grejali na električnu energiju, ali nam je bilo skupo, zbog toga smo se odlučili za grejanje na pelet. Ovo nam mnogo znači, samo se nadam da će cena biti niža i da transport prilikom isporuke neće biti suviše visok”, rekao je za medije Šapčanin Radislav Alimpić, koji je dobio sredstva za ugradnju kota na pelet.

Cilj projekta je da se smanji broj individualnih ložišta, budući da veliki procenat zagađenja vazduha dolazi upravo od njih, stoga je važno da što više domaćinstava pređe na ekološko prihvatljive načine grejanja, čime se obezbeđuju i kvalitetniji uslovi života građana.

Na sajtu grada Šapca, istaknuto je da su za realizaciju ovog projekata, grad i ministarstvo, izdvojili ukuno 10 miliona dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari