Šabački penzioneri platili drva koja nisu dobili: Stiglo obećanje da će ogrev dobiti do zime 1Foto: V. Ristić

Penzioneri, koji su ogrevno drvo, početkom godine, naručili preko Gradskog udruženja penzionera u Šapcu, obratili su se ovih dana medijma tvrdeći da, iako su redovno uplaćivali mesečne rate, drva i dalje nisu dobili.

„Upisala sam deset metara drva u februaru, i uredno platila rate do septembra, a drva još nisu stigla. Počinje hladno vreme i ogrev mi je potreban. U Udruženju su mi rekli da drva nema, i da ću ovog meseca možda dobi pet metara. Čula sam da su neki već dobili“, kaže jedna penzionerka.

Tim povodom oglasio se predsednik Gradskog udruženja penzionera Šabac Stevan Matić, koji je rekao da čine sve što je u njihovoj moći kako bi svi penzioneri bili snabdeveni ogrevom.

„Na žalost došlo je do izvesnog zastoja u isporuci drva, ali niko se nije obavezao iz preduzeća Srbijašume, od kojih se mi snabdevamo, da će svi dobiti drva u martu, aprilu i junu, nego do kraja godine“, kazao je Matić.

Navodi da je zastoj nastao u letnjim mesecima, ali da on ne bi znao da kaže zbog čega.

„Na žalost ne postoji solidarnost među jednom grupom penzionera, koja je naručila veće količine, a koji ne pristaju da im se isporuči polovina drva sada, kako bi svi mogu da podpale peći kada krene grejna sezona. Do sad bi svi imali dovoljno i onda ono što ostaje da se isporuči, dostavilo bi se do kraja, jer ne može se odjedanput svima doterati 10 ili 11 metara“, kazao je Matić.

Istako je da je u toku jučerašnjeg dana isporučeno 33 metra drva, a da bi danas trebalo da stigne još 25 metara.

„Nadam se da će dinamika biti ispoštovana, i da će do početka zime, odnosno 21. decembra svi penzioneri dobiti drva“, rako je Matić i podsetio da je ogrev preko Udruženja, jeftinija za 40 odsto.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari