Šabić: Dačićeva „dilema“ o srpskom državljanstvu Crnogoraca neumesna i suvišna

Ostavite komentar


  1. Gospodin Šabić – jedini glas razuma u razularenoj Srbiji. Šteta je jedino što je u penziji.

  2. Crnogorski državljanin studira u Srbiji o trošku naroda Srbije a kada bi Srbin otišao na studije u CG on bi pljćao školarinu. Neću da plaćam drugim narodima školarinu!

    1. Crnogorski drzavljani koji studiraju u Srbiji ako su naiconalno Srbi ne placaju skolarinu.
      Crnogorski drzavljani koji studiraju Srbiji ako su naicionakno Crnogorci, Bosnjaci, Hrvati, Muksimani, Alabanci ili biko koji drugi, placaju skolarinu.
      Kako je u Crnoj Gori ne znam.

      1. U CG se o pripadnosti naciji ne govori u državnim organima i obrazovnim ustanovama. To je privatna stvar. CG je građanska država i svi su jednaki. Srbi, državljani Crne Gore, NE plaćaju školu, Crnogorci koji nemaju državljanstvo CG plaćaju. Nadam se da je jasno.

    2. Imenjace, iznosite netacne podatke. Neko bi mogao da kaze i da spinujete.
      Strani studenti uglavnom placaju skolarinu na drzavnim i na privatnim fakultetima.
      Malom broju studenata iz CG je nase ministarstvo dalo obezbedilo besplatne studije i to po osnovu pripadnosti srpskoj manjini u dijaspori

  3. „…reči poslednjeg premijera SFRJ, Ante Markovića da ćemo ‘zablude plaćati siromaštvom, trovanjem duha i položajem daleke periferije Evrope’“…“
    Tja, to bas nije dobar argumenat. Ante se na kaju karijere ipak priklonio Mesicu i Tudjmanu

    1. Jedna od osobina autoritarnih ličnosti je da uvijek komentarišu osobu koja nešto kaže, a ne njene stavove. I ovdje to vidimo: stav Ante Markovića nije istinit jer je on kasnije promijenio mišljenje. Čini mi se da je citirani stav, nažalost, ispravan.

  4. Hvala g. Sabicu sto je citurao Ustav, ali je Dacic jos vise u pravu. U CG se polovina stanovnistva podigla u odbranu svojih verskih i gradjanskih orava. A o tome vecins gradjana Srbije doseljenih iz CG od II svetskog rata, “muce mukom”, kao da ih taj nemir ne uzbudjuje. . Stbija je sakom i kapom delila pasose svakom iz CG, skoluje, zaposljava, dodeljuje penzihe. A za to vreme Stbi u CG gotovo bez gradjanskih prava. O tome je trebalo da govori g. Sabic.

    1. Zbrka u glavi za posledicu ima i zbrku u pisanju – čisto praznoslovlje.

  5. Od svih problema u Crnoj Gori i Srbiji ovi Slobini rasisti nadju 0,5 procenata gadjana Srbije da na njima iskale bijes i mržnu i da stvore još veći razdor u narodu,kao da su oni nešto krivi.Mogu da se izjašnjavaju kako hoće ako je Srbija demokratska zemlja ali se SPS i SNS uporno trudi da ne bude već da bude zemlja mržnje.Smetaju vam Srbi iz opozicije sad vam smetaju Crnogorci koji ćute.

  6. Da li treba razmotriti činjenicu da saradnici Miloševićevog režima uopšte zaslužuju da žive sa nama na istom prostoru?Odakle pravo nekom da deli političke ucene,pogotovo Janjevcu iz Prizrena i sada glumi veliko Srbina,gradjanska država i gradjansko društvo su jedina moguća opcija opstanka Srbije.Prozivati svoje gradjane a poklanjati državljanstvo migrantima je čisto ludilo.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.