Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zaštitnik građana Saša Janković predložiće Slobodana Beljanskog za člana Upravnog odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Beljanski, advokat iz Novog Sada, aktuelni je predsednik Republičkog odbora za rešavanje sukoba interesa

– Taj predlog biće formalno upućen Skupštini Srbije za nekoliko dana, odnosno u roku koji je predviđen zakonom – izjavio je Šabićnovinarima. Dogovor o kandidaturi Beljanskog postignut je pre nekoliko dana, nakon što su razmotreni predlozi nekoliko mogućih kandidata, među kojima je bio i programski direktor organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić.

Prema Šabićevim rečima, Beljanskog je za članstvo u UO Agencije „kandidovao visok lični i stručni dignitet“, ali i njegovo iskustvo na mestu predsednika Republičkog odbora, čije nadležnosti preuzima Agencija.

– Odbor za rešavanje sukoba interesa ispoljio je visok stepen neophodne samostalnosti u radu i punu spremnost za borbu protiv zloupotreba i korupcije, a Beljanski je i kao član i kao predsednik tome dao značajan doprinos – naglasio je Šabić. On je dodao da je Nemanja Nenadićodbio kandidaturu, zbog ranije preuzetih obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari