Šabić: Najveći oblik nasilja u Srbiji je „devastiranje pravne države“

Ostavite komentar


  1. Apsolutno tačno. G-din Šabić na svoj, prepoznatljiv, majstorski način je oslikao našu stvarnost – ovo gde mi živimo je čudo, to više nije država.

  2. Eto , da se stvarno uplasis , mada se ne slazem sa nekim stvarima iz Vaseg teskta ali to je u ovom tekstu sa cim se ne slazem u dva reda opisano , sve ostalo stoji . Mnogi nisu doziveli nasilje pa ni ne znaju kako to izgleda i obratis se ali nista .
    Mozda vlast nece da se zamera ljudima , plase se svega pa i da reaguje na evidentno nasilje , tu su ta dva reda oko cega se sa Vama ovoga puta ne slazem a ranije se nisam slagala sa dosta toga , lai sada ste u pravu, nista ih ne opravdava da ne reaguju na nasilje prema svim nasilnicima onako kako treba , deset puta regaovanja pravilno na nasilje i nasilnike , ne samo kada se tice njih vec svih , svi bi drugacije gledali na stvari nasilja , demokartija nije da ne regaujes na nasilnike , bas suprotno .Oni se plase da im ne kazu Evo su radikali, evo su ovi evo su oni ,dotle se nasilje neomatano vrsi , evo bas Gajic o tome, to je to o cemu pricam i ko trpi , gradjani, zato kazem , ma sta rekli drzava mora da reaguje na nasilje ma kako nazivali vlast , zna ste je spada pod nasilje pa i to je nasilje sto ih klevetas kao Gajic sto ih naziva kako ih naziva , zbog takvih nece ni da reaguju, kriv je Gajic i ostali ,

  3. Zaista sjajan interviju, uživao sam čitajući. G.Šabić je vrhunski pravnik a i gospodin u najboljem smislu te reči.

    1. Slažem se. I mislim da je velika šteta što g.Šabić ne želi da se uključi aktivno u politiku. Jako mnogo finih ljudi koje znam bi ga rado podržali. Pošten i pristojan svet bi rado glasao za listu takvog čoveka.

  4. Gospodja koja vas je intervjuisala, gospodine, je upravo partijskom linijom dosla u RTV sa ekipom novinara i urednika koja je dobila otkaze kada je B92 privatizovana, da bi vrsila propagandu za korumpiranu pokrajinsku vlast Bojana Pajtica. Usput su napravili haos tamo, ali sve to nije bilo dovoljno da se spase DS u Vojvodini od katastrofalnog gubitka glasova na izborima. Delovanje prethodne vlasti je deo koji se stalno zaobilazi u medijima, zapitajte se zasto. Ne moze se izbrisati iz istorije ovaj isto tako los period, a novinari koji glume nezavisne i postene autore su deo te istorije, ali nisu otisli u istoriju, vec su jos uvek tu. To recimo Vojvodjani znaju, nismo glupe Lale iz viceva.

  5. Covek je naveo sijaset nasilja od strane institucija, ali najgore je sto ima mnogo vise. Zar nije nasilje RGZ da odbija da upise nekretninu koju po kupoprodajnom ugovoru je overi sud pre vise od 20 godina, gde je navedeno da je predhodni vlasnik nasledio po tom i tom ugovoru, plato dazbine,… Sve to nije dovoljno nego sada traze dokaze da su placene dazbine, original ugovora po kome je predhodni vlasnik postao vlasnik,… Od kada RGZ ima vece ovlastenje od sudova? Ili treba da si clan stranke ili das mito i sve zavrsis bez problema?

  6. Da sam danas umro ne bih znao da smo mi ikada imali pravnu drzavu, tako da ne vidim da se bilo sta devastiralo. Pretpostavka je da smo nesto imali da bi bilo devastiralo ne stoji ni malo. Možda je gospodin hteo da kaze da je u njegovo vreme postojala vladavina prava, kako da ne!!!

    1. Neverovatno Rako ali ti baš ništa nisi razumeo. Neverovatno, jer čovek je savršeno jasan. Otkud ti ideja da je rekao da je u njegovo vreme postojala pravna država? Čovek je lepo i jasno završio emisiju porukom da je bilo jako loše, mnogo problema ali u poređenju s ovim sada Miloševićevo pravosuđe je bilo – Engleska! I svi znamo da je tako, sad je gore nego ikad.

    2. Rako, slabo kapiraš. Svima je jasno šta je g.Šabić rekao i jasno da je u pravu. Jedino tebi izgleda mora da se crta ali za to on sigurno nema vremena.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.