Šabić: Nema pravnih osnova za uvođenje vanrednog stanja

Ostavite komentar


  1. Ako uvede vanredno stanje, mogli bi pravi novinari da ga malo propitaju o ovome. Ako pravih novinara uopšte više ima

  2. E pa baš tako : dva Aleksandra bi malo da se igraju ratnog stanja i rata .Obojica poznati kao propagandisti i huškači ali i kao oni koji nisu služili vojsku, zar ne?
    Molim da se jave drugovi iz vojske dvojice Aleksandara… ka i kolege s fakulteta ovog što je studirao u Kragujevcu….

  3. Ako Vučić zaključi da će uvođenjem vanrednog stanja pribaviti sebi i svojima znatnu političku korist , ustav se naravno neća poštovati .

  4. Francuska koja sigurno zna sta je pravo i ljudska prava sada pominje i upotrebu vojske ako gradjani ne budu dovoljno disciplovani na trenutne restriktivne mere. A endemska srpska traljavost (koja se reflektuje i u pravnim dokumentima) je za koronavirus isto sto i benzin za vatru. Vec i samo Sabicevo politikantsko mudrovanje u datoj urgentnoj situaciji svedoci o tome. Ispada da Srbija ima valjane pravne osnove i pravni sistem koga samo treba postovati?!

  5. Propadoše čoveku izbori u astrološki mu datum, pa pustite ga da makar malo pokrši ustavom garantovana prava…

  6. Neverovatno. Sama citira „kad javna opasnost ugrožava opstanak države ili građana“ i onda se iživljava. Kako je moguće da ikome sine neka ideja da ne postoji opasnost kakva se navodi? Italija, Španija, Nemačka, SAD, Francuska, Norveška…Kada je o Rusija zatvorila granicu ka Kini? Kada je ono Moskva zapretionla sa 5 godina robije za kršenje karantina? O virusu se vrlo malo zna ali svi, ama baš svi, ukazuju na društvenu interakciju. A ovaj… hoće da okuplja skupštinu??? Država je ugrožena jer za par dana pada zdravstveni sistem i nastaje brutalna otimačina oko respiratora. O stanovništvu i da ne govorim. Nehumano, necivilizacijski, barbarski, a i nemoralno prema svim partnerima u svetu. Struka je jasna: vanredno stanje. PS jasno je da civilizovana država mora da uspostavi pravedan sistem i da svi ravnomerno snosimo naale troškove.

  7. Nema ni prvnog ni racionanog osnova za uvodjenje vanrednig stanja. Imamo 46 obolelih, od toga 1 malo teze bolestan. Cemu karantin aman?

  8. E ovako dragi hejteri…AV je priča za sebe ali ja bi o vama…suština mere je da se redukuje kretanje, to je samo na taj način moglo, da se odlože izbori što je na korist svih – iz istih razloga, život je važan i mere kave su takve su, a pravni mozgovi sad tupe da l je imalo osnov ili ne… dragi mozgovi, osnov je to što su životi ugroženi jel neko mora da napiše Zakon o spašavawu života da biste vi to shvatili…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.